WildHeart - WildHeart

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Wildheart

Album: Wildheart

Genre: Glam Metal / Hair Metal

Label: eigen beheer

Score: 72/100

WildHeart is een Vlaamse glam metal / hair metal-band die opgericht werd in 2014 en nu in eigen beheer zijn debuut-CD uitbrengt. De groep uit de regio van Ninove begon als zijproject van muzikanten die we ook kennen van IC/TC, Warckon en ​Rosevalley Rebels. Hun vele optredens in 2015 leverde WildHeart reeds de nodige naamsbekendheid op en zo organiseerde het vijftal in de afgelopen maand mei 2016 zelfs zijn eigen festival WildFest in Geraardsbergen.

De CD is een mooi afgewerkt product en neemt ons qua stijl mee naar de jaren ’80 en ’90 toen glam metal / hair metal hoogdagen kende. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Mötley Crüe, waarmee men vooral qua zang enige gelijkenis vertoont. Op muzikaal vlak zit het zaakje snor en de 11 uitermate catchy songs bevatten het nodige meezinggehalte. Ideaal om een feestje te bouwen en dat is ook wat de groep (live) beoogt: party hard. We mogen zeker blij zijn om dit groepje in de Vlaamse harde scène aan de borst te drukken, want ook al is er nog groeimarge om bij volgende CD’s sterker voor de dag te komen, dit debuut mag gezien worden. En mogelijk levert dit visitekaartje van WildHeart hen een platendeal op.

Echt alles aan WildHeart doet echt terugdenken aan die roemrijke periode dat bands als Poison, Ratt, Skid Row, Warrant en White Lion om enkel die maar te noemen die wereldwijd miljoenen albums verkochten. Hoogtepunten van deze CD zijn On The Run, On My Way, Beautiful Regret, WildHeart en Lovehunter.

WildHeart treedt binnenkort nog meermaals op, onder andere op 30 juli 2016 op Rockelingen in Edingen, op 8 augustus 2016 op de Parkconcerten in Ninove en op 22 oktober 2016 in de Moonlight Music Hall in Diest.

Tracklist:

 1. Breaking (intro)
 2. On The Run
 3. Never Let Go
 4. On My Way
 5. Stone Cold Fox
 6. Get Up (Fight Back)
 7. Beautiful Regret
 8. WildHeart
 9. Save Me
 10. First Glance
 11. Lovehunter
 12. Hang ‘em High

Meer info over Wildheart:

Categorie: