Iron Savior - Titancraft

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Iron Savior

Album: Titancraft

Genre: Heavy/Power metal

Label: AFM

Score: 87/100

Als ik op een zonnige dag weer eens al mijn moed bijeen geschraapt heb om de fiets naar het werk te nemen, dan heb ik daar graag wat muziek bij. Niets beter in zo’n geval dan een stevige portie power metal om niet halverwege stil te vallen. 'Titancraft' van Iron Savior heeft mij ondertussen al op enkele tochtjes vooruit gestuwd. Het nieuwe epos van de Duitse band bevat weer alle ingrediënten van een uitstekend power album. Bovendien kan je binnen de kortste keren meebrullen. Naar goede gewoonte komt ook op deze plaat Atlantis aan bod.

'Titancraft' opent met een instrumentale intro gevolgd door het snelle Titancraft. Zeggen dat Iron Savior hier met de deur in huis valt zou een understatement zijn. De drumsalvo’s vliegen je om de oren, het thema wordt in de lyrics ook direct aangehaald, veel epischer kon niet. In Way of the Blade grijpt de band terug naar hun klassiekere invloeden zonder het tempo te verliezen. Het gevolg is een sterk nummer met loeiende gitaarsolo’s dat voor een live publiek zeker zal aanslaan. Op hetzelfde elan gaat de band verder met Seize the Day wat voldoet aan de verwachting geschapen door de titel en je instant een goed humeur bezorgt. De intro van Gunsmoke is een origineel begin voor een Western nummer maar daarna is de originaliteit blijkbaar opgebruikt want wat volgt is Beyond the Horizon waar enkel de outro nog verassend is.

De ultieme oorwurm van dit album moet wel The Sun won’t Rise in Hell zijn. Waarom dat net het geval is daar ben ik nog steeds niet zeker van, het zou de licht agressieve ondertoon kunnen zijn, het catchy refrein of de meeslepende riffs, waarschijnlijk is het een combinatie van al het voorgaande. Ik krijg het alleszins een halve dag niet uit mijn hoofd.

Met I Surrender heeft Iron Savior het risico genomen om een ballade op te nemen. Hoewel het niet alle fans van het genre zal bevallen is dit wel een zeer geslaagd nummer, de stem van Sielck gaat door merg en been, de opbouw zit goed en dankzij de prachtige solo blijft het boeien. Born to be Rebellious zorgt voor een passende afsluiter maar blijft wat steken in dezelfde trend als de andere nummers op de plaat.

Kortom het 9de studioalbum van Iron Savior is het beluisteren meer dan waard. Wat vooral bijblijft is de heldere stem en de uitstekende gitaarsolo’s. Naar het einde van het album beginnen de nummers wat minder variatie te bevatten, wat een veel voorkomend kwaad is. Het toevoegen van de ballade heeft dat, voor mezelf dan toch, wel gecompenseerd.

Tracklist: 

  1. Under Siege (Intro)
  2. Titancraft
  3. Way Of The Blade
  4. Seize The Day
  5. Gunsmoke
  6. Beyond The Horizon
  7. The Sun Won’t Rise In Hell
  8. Strike Down The Tyranny
  9. Brother In Arms
  10. I Surrender
  11. Rebellious

Meer info over Iron Savior:

iron savior titancraft cover

Categorie: