Death Angel - The Evil Divide

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Death Angel

Album: The Evil Divide

Genre: Thrash metal

Label: Nuclear Blast

Score: 80/100

Als we het over thrash metal hebben is het onmogelijk om niet aan Death Angel te denken. In 1982 werd de band opgericht. Na negen jaar besloot men om een pauze van maar liefst tien jaar te nemen. We hebben toch drie jaar geduldig moeten wachten op het nieuwe album 'The Evil Divide'.

Bij de productie van dit album werden de diensten van producer Jason Suercof (Trivium, Deicide) weer ingeroepen. Dit is ondertussen al het derde album op rij waar hij aan meewerkt. Rob Cavestany (lead gitaar) vindt dat de band meer gegroeid is de laatste jaren. De band is hechter en op het gebied van songwriting verklaart hij, dat ze er ook op vooruit gegaan zijn. Er werd ons een geweldig album beloofd en het was afwachten of aan al onze verwachtingen voldaan kon worden. Rob verklaarde ook dat de wereld meer en meer verdeeld is (referentie naar de albumtitel) maar toch is de metal community onvoorstelbaar. Dit thema komt geregeld terug tijdens de songs.

The Moth is het eerste nummer en is ook terug te vinden op het artwork. Hier horen we dat de band daadwerkelijk beter is geworden op bepaalde gebieden. Dit nummer blaast ons al onmiddellijk omver. De gitaarriffs zijn typische thrash metal riffs. Rob schreef een groot deel van de lyrics die dan verder afgewerkt werden door Mark Oseguada (vocals). De gitaarpartijen die we te horen krijgen in Cause For Alarm zijn zeker indrukwekkend. Het tempo ligt hoog en de solo is zeer technisch, op zijn minst indrukwekkend te noemen. Met Lost wordt het tempo een beetje omlaag gehaald. Het doet ons als het ware aan een In Flames song denken. Vooral de metalcore-achtige riffs zijn niet iets dat we gewend zijn van Death Angel.

Moderne thrash metal, dat is een accurate omschrijving als we het hebben over Father Of Lies. De riffs uit Hell To Pay zijn strak en stevig. Het doet denken aan een mix tussen Slayer en Anthrax. Een bass intro krijgen we te horen bij It Can’t Be This. Vooral de kleine gitaar solo’s tussendoor zijn goed gevonden. We krijgen zelfs een ietwat cleane intro te horen. Hiervoor zijn we ondertussen aanbeland bij Hatred United, United Hate. Deze sfeer slaat al snel om en we krijgen een sterk thrash metal nummer voorgeschoteld.

Breakaway is een thrash metal nummer in zijn meest pure vorm. Dit zou wel eens een van de beste nummers op het album kunnen zijn. The Electric Cell gaat verder op de vorige nummers. De enige echte nieuwe toevoegingen zijn de geluidseffecten tussendoor. Vooral de solo is het sterke punt hier. Zeer strak en goed uitgewerkt, de andere instrumenten zijn perfect in de aanvullende functie. Ondertussen zijn we al aan het einde van dit album aanbeland. Let The Pieces Fall zal zeker live gespeeld worden en als je dit nummer beluisterd heb zal je snappen waarom. Het thrash gehalte is hier hoog, zeer hoog.

'The Evil Divide' is niet zomaar een album van Death Angel, het is een van de betere of zelfs voor sommigen een van de beste albums van de band. Ook al zijn deze gasten zeer lang bezig toch gaat hun muziek niet vervelen. Na het vorige album wist men waar men aan moest werken en dit heeft men gedaan. De riffs blijven hangen, de lyrics zijn catchy en de solo’s zijn geweldig. Thrash metal is een genre waar je voor moet zijn of niet. Toch zullen er nummers op dit album bij zitten die ook de niet-thrashers onder ons zullen bekoren. De lat werd hoger gelegd en het bekomen resultaat is zeer aangenaam. Dit album is een aanrader voor iedere metalhead!

Tracklist: 

  1. The Moth
  2. Cause for Alarm
  3. Lost
  4. Father of Lies
  5. Hell to Pay
  6. It Can't Be This
  7. Hatred United , United Hate
  8. Breakaway
  9. The Electric Cell
  10. Let the Pieces Fall

Meer info over Death Angel:

death angel the evil divide cover

Tags: 
Categorie: