The Unguided - Lust and Loathing

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: The Unguided

Album: Lust and Loathing

Genre: Melodic death metal

Label: Napalm Records

Score: 82/100

Richard Sjunnesson, Roger Sjunnesson and Roland Johansson. Dit drietal verliet in 2010 de band Sonic Syndicate en vormden samen met drummer John Bengtsson en bassist Henric Carlsson The Unguided. Hun missie was opnieuw krachtige melodische metal maken, wat volgens velen niet meer in Sonic Syndicate te vinden was. De drumstokken wisselden nog eenmaal van handen naar Richard Schill en zo is de band ondertussen aan hun derde studio-album beland: ‘Lust and Loathing’.

Openingstrack Enraged begint met keyboard, iets dat voor The Unguided altijd al heel kenmerkend is geweest. Clean vocals gezongen door gitarist Roland Johansson wisselen af met de screams van frontman Richard Sjunnesson, gitaarsolo's die te horen zijn klinken uitmuntend. De toon wordt meteen gezet voor het hele album en het niveau wordt hoog gelegd. Enraged heeft hitpotentieel.

Doorheen alle nummers staat melodie centraal. Geen screams of gitaarspel zonder dat ooit uit het oog te verliezen. Zo start ook The Worst Day (Revisited) met een prachtige keyboardmelodie, waarop het nummer met gitaar en drums ferm doorraast. Een catchy refrein gebaseerd op dezelfde keyboardmelodie als in de intro maakt het af, inclusief de wissel tussen clean vocals en scream, alweer raak.

Het album gaat in dezelfde richting verder. Allemaal energieke songs gebracht door uitstekende muzikanten. Luister maar naar Phobos Grip, waar de gitaarpartijen uitblinken in een opnieuw energie pompende song.

De teksten gaan over dagdagelijkse zorgen in het leven zoals teleurstelling, haat en wrok, leugens en bedrog, aanhoudende milieuproblemen, tekortkoming, problemen in de liefde. Heartseeker kan dit laatste niet beter weergeven, een trager nummer eerst maar met ferme gitaren en screams later. Ook Black Eyed Angel begint rustig en bouwt daarna op, maar blijft een rustig, emotievol nummer.

Het album eindigt episch met Hate (and other Triumphs), waar het futuristische karakter van de band, dat nog het meest weergegeven wordt in het artwork van de platen, aangehaald wordt. Het blijft boeiend tot het einde met verschillende melodieën en tempowisselingen.

The Unguided wijkt niet af van hun vast recept en met de kwaliteit die ze opnieuw afleveren is dat ook niet nodig. Geef de band de aandacht die ze verdienen en houdt hen in het oog, met 'Lust and Loathing' zijn ze nog lang niet uitgezongen.

Tracklist:

  1. Enraged
  2. The Worst Day (Revisited)
  3. King Of Clubs
  4. Heartseeker
  5. Photobs Grip
  6. Black Eyed Angel
  7. Operation: E.A.E.
  8. Boneyard
  9. Hate (And Other Triumphs)

Meer info over The Unguided:

the unguided lust and loathing cover

Categorie: