Irradiance - Dissidence

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Irradiance

Album: Dissidence

Genre: Female Fronted Retro Futuristic Metal

Label: LSD Studio de Lasse Lammert

Score: 61/100

‘Dissidence’ is het nieuwe album van de female fronted retro futuristic metal band Irradiance. Irradiance is een Franstalige band maar ze zingen wel in het Engels. Ze beschrijven hun muziek als metal, progressive en orkestraal en het geeft me een middeleeuws gevoel wat zeer verrassend aangenaam is. De band bestaat uit Audrey, zij is de lead singer van de groep, Alexandra, de violiste, Geoffroy, de gitarist, Stephane speelt keyboard, Anthony speelt basgitaar en Lois is de drummer van dienst. De band is momenteel niet zo bekend bij muziekliefhebbers maar zullen alvast enkelen verassen met hun goede nummers.

Hun nummers beginnen meestal zeer instrumentaal en laten echt dat middeleeuwse kantje horen met veel drama en instrumenten. Daarna beginnen de gitaren er in te komen en wordt de muziek zwaarder en komt de metal kant wel echt naar boven. Hun genre is zeer vernieuwend en tof om naar te luisteren maar dit zal misschien niet voor iedereen zo zijn omdat ze niet dat typische rock of metal geluid gebruiken. De zangeres heeft een zeer hoge stem en zingt eerder opera, wat men niet echt gewoon is als men naar metal of rock luistert.

Het Engels van de zangeres Audrey is helaas ook niet heel zuiver. Ze zingt Engels met een Frans accent en dit hoor je heel hard in de nummers wat voor sommigen als storend ervaren kan worden. Doordat de zang eerder iets weg heeft van opera zijn de teksten van de nummers niet heel verstaanbaar en kan je niet horen wat ze zingen. De band gebruikt ook meerdere keren een koor in hun nummers wat nog meer dat middeleeuws gevoel geeft bij het beluisteren van hun album.

Wie ze aan het werk wilt zien kan op 19 februari naar de Rock Classic Bar in Brussel gaan.

Tracklist:

  1. Children's Game
  2. The Soldier and the Child
  3. Theorists of the Void
  4. Another Day To Rebuild
  5. Until The Last One
  6. All My Days
  7. Forget-Me-Nots
  8. Her Cold Decision
  9. Wandering In Autumn
  10. Vain Bravery

Meer info over Irradiance:

irradiance dissidence cover

Categorie: