Rhapsody of Fire - Into the Legend

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Rhapsody of Fire

Album: Into the Legend

Genre: Symphonic metal

Label: AFM Records

Score: 83/100

Rhapsody of Fire mag dan legendarisch zijn in de symfonische metal wereld, een kleine introductie kan nooit kwaad. Al is het maar om het geheugen even op te frissen. De band die destijds nog gewoon Rhapsody heette startte midden jaren 90. De release van het eerste deel van de Emerald Sword saga ‘Legendary Tales’ in 1997 sloeg in als een bom. De saga zou uiteindelijk vijf albums omvatten. Voortgestuwd door hun succes schreven de heren een nieuw verhaal met The Dark Secret Saga.

In 2011 scheidden de wegen van medeoprichter Luca Turilli en de rest van de band. Wegens legale problemen rond de naam werd de groep omgedoopt tot Rhapsody of Fire. Turilli ging verder onder de naam Rhapsody, terwijl Alex Strapoli en zijn companen op zoek gingen naar vers bloed. 

Na deze breuk bleven de fans wat op hun honger zitten. ‘Dark Wings of Steel’ werd dan ook niet bijster enthousiast onthaald. Maar de grondleggers van de symfonische metal hebben zich met hun nieuwe album duidelijk herpakt. ‘Into the Legend’ opent met  In Principio dat evolueert naar een episch nummer met schitterende koorarangementen. Het nummer heeft alles dat je mag verwachten van Rhapsody of Fire. Into the Legend is duidelijk een klassieker met zijn donkere klank en harmonie die opnieuw volledig juist zit, kortom een goede keuze als eerste single van de plaat. In Valley of Shadows wordt de luisteraar bijzonder aangenaam verrast door de sopraanstem van Manuela Kriscak. Ook de ballade liefhebbers worden verwend met Shining Star dat schittert door zijn intro en vocals. Aan gitaren geen gebrek op dit album maar de solo in Rage of Darkness is vanwege zijn genialiteit toch een extra vernoeming waard. Als afsluiter is er het 17 minuten lange The Kiss of Life dat naast een opnieuw prachtige stem ook schitterende barokarrangementen heeft.

Dat de stamvaderen van de symphonische metal in het verleden meesterwerken gemaakt hebben lijdt geen twijfel. Het is dan ook geen schande dat hun laatste muzikale avontuur niet hun beste is. Met 'Into the Legend' toont Rhapsody of Fire dat er leven is na Luca Turilli. Zeven jaar werk in verschillende studio's hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. Erg vernieuwend is het allemaal niet maar het zit op muzikaal vlak wel allemaal volledig goed. Deze plaat is zeker het beluisteren waard en ver boven het gemiddelde niveau van dit genre.

Tracklist:

  1. Principio
  2. Distant Sky
  3. Into The Legend
  4. Winter's Rain
  5. A Voice In The Cold Wind
  6. Valley Of Shadows
  7. Shining Star
  8. Realms Of Light
  9. Rage Of Darkness
  10. The Kiss Of Life

Meer info over Rhapsody of Fire:

rhapsody of fire into the legend cover

Categorie: