Lilly Wood and The Prick - Shadows

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Lilly Wood and The Prick

Album: Shadows

Genre: Indiepop

Label: PIAS

Score: 75/100

Bij velen zal Lilly Wood And The Prick een belletje doen rinkelen. Waarschijnlijk door de monsterhit Prayer in C (in de Robin Shulz remix) in de zomer van 2014. De band beschouwen veel mensen als een one-hit wonder, maar de groep heeft meer in zijn mars dan dat. Het is zelfs zo dat dit nummer een vertekend beeld van de groep geeft. Met 'Shadows' bracht Lilly Wood And The Prick een leuk, zeker niet te plat, popalbum uit.

Met Box of Noise begint het album vrij traag. We zijn pas volledig mee bij het nummer dat daarna volgt: I Love You. De vrolijke beat pompt door de muziekinstallatie en het refrein doet je zweven. Ideaal om eens te ontsnappen uit het dagdagelijks leven. Het nummer Toi ligt trouwens ook wat in diezelfde lijn.

Tout Doux en N’importe Quoi hebben een hoog dansgehalte. De deuntjes in beide nummers blijft na de luisterbeurt ook lange tijd hangen. I Know I’ll Never Be Young Again is dan weer een ingetogen song. Het album begint vrij slapjes, maar het eindigt wel met het uitstekende I Hate You. Niet echt een vrolijke titel om een album af te sluiten, maar op muzikaal vlak is dit een van de sterkere nummers op de plaat.

'Shadows' is een album geworden waarbij de band perfect de balans heeft gevonden tussen intieme en dansbare nummers. Het album blijft na een paar luisterbeurten spannend en doet ons naar meer verlangen.

Tracklist:

  1. Box of Noise
  2. I Love You
  3. Toi
  4. Le chant des sirènes
  5. Collapse (feat. Dave Okumu)
  6. Tout doux
  7. L'enfance
  8. Shadows
  9. By Myself
  10. N'importe quoi
  11. I Know I'll Never Be Young Again
  12. Mbe'Hera La
  13. Forget
  14. You Beast!
  15. I Hate You

Meer info over Lilly Wood And The Prick:

lilly wood and the prick shadows cover

Categorie: