Honeymoon Disease - The Transcendence

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Honeymoon Disease

Album: The Transcendence

Genre: Groovy rock 'n' roll

Label: Napalm Records

Score: 79/100

De band Honeymoon Disease zegt je waarschijnlijk nog niet veel, maar wanneer je hen opzoekt zal je al vlug terugvinden dat ze binnenkort op tournee vertrekken door Europa met kleppers als Avatarium en The Vintage Caravan. De groovy rock ‘n’ roll van de Zweedse mannen en vrouwen slaat snel aan. Enkele keren hun nummers beluisteren en de riffs blijven je in het hoofd hangen. Het genre zit de jongste tijd in de lift. In deze lift zit dan ook Honeymoon Disease, ze gaan mee met de populariteit van het genre en kunnen er vruchten van gaan plukken. Anders zouden ze niet onmiddellijk bij het platenlabel Napalm Records aangesloten zijn met hun debuutalbum.

Het album begint sterk met het nummer Higher. Het stevige tempo, de vette riffs die even goed van kleppers als Deep Purple konden komen en de vrouwelijke vocalen van frontvrouw Jenna. Dat is het album dan ook meteen kort samengevat. Met Gotta Move komt er een eerste hoogtepunt van de plaat aan. Dit heerlijke nummer kun je na 2 maal beluisteren al luidkeels meebrullen. Het valt daarna niet lang te wachten op het volgende hoogtepunt, want daar komt Fast Love aan. Het nummer waarmee ze toch wel een grote verrassing loslieten in de wereld! Als het aan mij ligt, dan gaat het volledige album toch op hetzelfde niveau verder.

Met 11 nummers geeft Honeymoon Disease een dijk van een debuutalbum af. Als ze dit niveau door de jaren heen blijven aanhouden, dan mogen we nog veel van deze Zweedse band verwachten.

Tracklist: 

  1. Higher
  2. Stargazer
  3. Imperial Mind
  4. Gotta Move
  5. You're Too Late
  6. Break Up
  7. Bellevue Groove
  8. Fast Love
  9. Rock N Roll Shock
  10. Brand New Ending
  11. Keep Me Spinning

Meer info over Honeymoon Disease:

honeymoon disease the transcendence cover

Categorie: