Lion Shepherd - Hiraeth

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Lion Shepherd

Album: Hiraeth

Genre: Progressive rock

Label: Glassville Music

Score: 76/100

Al eens van Lion Shepherd gehoord? Nee? Dan is het nu tijd om hen te leren kennen! De Poolse progressieve band mengt psychedelische rock met in vele nummers Oosterse invloeden. Dat muzikaal geheel wordt nog eens gesterkt door een hemelse rustige stem van zanger Kamil Haidar. Hun debuutalbum ‘Hiraeth’ kwam enkele maanden geleden uit in Polen en daar werd het album zeer positief ontvangen.

Het album begint dan ook meteen met een nummer dat terug te vinden was op een single van de band. Meteen is duidelijk dat de Oosterse invloeden een veelvoorkomend element zijn op het album. Het tweede nummer Lights Out is echt een meesterwerkje van formaat. Na enkele keren luisteren zit de kans erin dat het in je hoofd blijft hangen. Wat niet wil zeggen dat het gaat vervelen. Het derde nummer, dat ook te vinden was op hun eerder uitgebrachte single beukt er stevig op in. Met, vind ik persoonlijk, hier en daar een vleugje Tool. Stevig werk wordt daarin afgewisseld met alweer die zachte stem van Kamil. Na ongeveer de helft van het album beluisterd te hebben zakt voor mij persoonlijk alles wat in. Niet dat het vervolg veel minder is, maar er worden minder nieuwe elementen ingevoerd. De oriëntaalse invloeden blijven sterk aanwezig en de echte rock elementen blijven er soms goed tegen aan beuken, maar veel nieuws komt er niet meer. Maar zoals ik reeds vermeldde, slecht is het absoluut niet. In het voorlaatste nummer Smell of War brengt men dan plots een kreet van jewelste waardoor je onmiddellijk terug wakker bent en waardoor het bijna spijtig is dat het album al bijna gedaan is.

Hiraeth is dus zeker een album om eens te gaan beluisteren, het brengt een mooie geheel tussen psychedelische rock en muziek afkomstig uit het Oosten. Zeker een aanrader voor mensen die de progressieve muziek kunnen smaken!

Tracklist:

  1. Fly On
  2. Lights Out
  3. Brave New World
  4. Music Box Ballerina
  5. I'm Open
  6. Past in Mirror
  7. Wander
  8. Infidel Act of Love
  9. Smell of War
  10. Strongest Breed

Meer info over Lion Shepherd:

lion shepherd hiraeth cover

Categorie: