Enforcer - Live By Fire

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Enforcer

Album: Live By Fire

Genre: Heavy Metal

Label: Nuclear Blast

Score: 70/100

Enforcer is een Zweedse Heavy metal band die in 2004 is opgestart. Na vier albums op hun naam te hebben, waarvan laatste dit jaar uitkwam, heeft de groep besloten om een live album op te nemen. Hun typerende heavy metal stijl in combinatie met de pracht stem van Olaf Wikstrand bewijst nog maar eens dat Zweden de kunst van metal onder de knie heeft.  

Enforcer laat zich van hun beste kant horen tijdens dit zeventiendelig live album, ook al staan er achttien nummers op het album, de intro van 50 seconden kunnen we niet echt laten meetellen. Desalniettemin krijgen we een ijzersterk openingsnummer getiteld Death rides this night. Dit komt van laatste plaat ‘Death By Fire’. Enkele andere songs van dit album die op het live album te vinden zijn : Crystal suite, take me out of this nightmare, satan,… een sterk pluspunt aan dit album is zeker dat ze een mooie combinatie hebben gemaakt van hun albums. Ze spelen Midnight Vice  van hun tweede album ‘diamonds’, daarna take me out of this nightmare van hun laatste album om dan weer over te schakelen naar hun plaat ‘Diamonds’ met Take me to hell. Samen met hun hits van hun eerste plaat ‘Into the night’. Alleen van ‘From beyond’ zijn geen nummers te horen, het album dat eerder dit jaar uitkwam. Hoewel ze maar drie van hun vier albums in dit live album verwerkt hebben, blijft dit een krachtige plaat met maar liefst drie encores, waar men maar niet genoeg van kan krijgen. De typerende gitaarriffs, krachtige vocals en leuke drumbeats is waar heavy metal voor staat en dit heeft Enforcer goed begrepen.

Hoewel sommige denken dat heavy metal ‘Old School’ is, dit live performance versterkt nog maar eens de woorden van Enforcer zelf: “Heavy metal is not old school, it’s timeless.”

Tracklist: 

  1. Bells of Hades
  2. Death rides this night
  3. Mistress from hell
  4. Mesmerized by fire
  5. Katana
  6. Crystal suite
  7. Scream of the savage
  8. Midnight vice
  9. Take me out of this nightmare
  10. take me to hell
  11. Silent hour/ the conjugation
  12. Satan
  13. Black angel
  14. Role the dice
  15. Evil attacker
  16. Speak the tongue of heathen gods (EP)
  17. Stellar plains (EP)
  18. Tyrants of our generation (EP)

Meer info over Enforcer:

Categorie: