Black Stone Cherry - Thank You, Livin' live @ Birmingham DVD

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Black Stone Cherry

Album: Thank You, Livin' live @ Birmingham

Genre: Rock

Label: Pias

Score: 75/100

Het verhaal van Black Stone Cherry klinkt u ongetwijfeld bekend in de oren: zanger en drummer leren elkaar kennen op school en spelen samen muziek. Later komen nog wat lokale rockenthousiastelingen meespelen en vormen ze samen een band. Dankzij succesvolle lokale shows krijgen ze de kans om een album op te nemen. Tot zover het klassieke romantische verhaal dat ook Hollywood graag recyclet. Wat Black Stone Cherry siert, en dan zeker in het huidige rocklandschap, is dat ze na 14 jaar nog steeds in dezelfde bezetting spelen: Chris Robertson (zang en gitaar), John Fred Young (drum), Jon Lawhon (bas), Ben Wells (rythm gitaar).

8 jaar geleden speelde de band hun eerste optredens op Europese bodem in kleine clubs in de UK, nu hebben ze daar hun eerste headline arena tour afgewerkt en brachten ze een live DVD uit van hun uitverkochte show in de LG Arena (Birmingham), die ook als CD/DVD pakket te verkrijgen is voor zij die liever enkel de audio horen of geen tijd hebben om rustig in de zetel naar tv te kijken.

Wie hen dit jaar aan het werk zag op Graspop zal ongetwijfeld beamen dat hun live performance de moeite waard is. Het is natuurlijk nooit hetzelfde; thuis in je zetel naar een DVD kijken of op een zompige weide tussen duizenden naar verschaald bier geurende gelijkgestemden opgaan in een optreden. Maar op een koude winteravond wanneer je plots graag terug op die weide zou staan kan het toch verdomd handig zijn om je rockhart op te halen aan deze opname van het overigens ook uitstekende optreden in de LG Arena. Bovendien zorgen de camerahoeken ook voor een ander beeld op de show. Zo sta je af en toe achter de drummer en zie je de crew die anders zichzelf al hurkend probeert weg te moffelen aan het werk. Zeer indrukwekkend is de close-up van de drumsolo. De shots zijn wel ruw genoeg om nog rockshowwaardig te zijn.

Mede dankzij het enthousiasme van het aanwezige publiek brengt deze DVD de sfeer van het concert zeer goed over. Dat publiek lijkt bovendien ook nog eens zeer toonvast te zijn al zijn ze niet bij alle nummers even goed te horen. Ook de occasionele fade out van het door gsm’s verlichtte publiek dragen hier aan bij. Bewonderenswaardig is het feit dat er niet geknoeid is met het geluid; wat tijdens de show niet helemaal toonvast was is dat op de DVD ook niet, dat draagt bij aan de beleving van het optreden. Liever een paar “foutjes” dan iemand die statisch op het podium toonvast staat te zijn. En statisch is nu wel het laatste wat gezegd kan worden van Black Stone Cherry.

Naast de volledige Birmingham show staan er ook nog 2 bonustracks van Download gevolgd door een interview op de DVD. Ondanks de regen op dit festival moest de sfeer tijdens het optreden duidelijk niet onderdoen. De band laat zich daar trouwens tijdens het interview ook enthousiast over uit. Op dat vlak zullen hier geen spoilers volgen maar het is zeker ook het bekijken waard (en goed voor ons Europese muziek fan ego).

Een aanrader voor wie nog eens ondergedompeld wil worden in de unieke sfeer van een Black Stone Cherry concert of als voorbereiding op hun optreden in Trix in februari.

Tracklist:

  1. Rain Wizard
  2. Blind Man
  3. Me And Mary Jane
  4. In My Blood
  5. Holding On…To Letting Go
  6. Maybe Someday
  7. Such A Shame
  8. Things My Father Said
  9. Fiesta Del Fuego
  10. Sunshine Of Your Love
  11. Like I Roll
  12. Bad Luck And Hard Love
  13. Drum Solo
  14. Hollywood In Kentucky
  15. Hell And High Water
  16. Soul Creek
  17. White Trash Millionaire
  18. Blame It On The Boom Boom / Layla
  19. Peace Is Free
  20. Lonely Train (Can’t Judge A Book)

Meer info over Black Stone Cherry:

black stone cherry thank you live in birmingham cover

Categorie: