Phantasma - The Deviant Hearts

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Phantasma

Album: The Deviant Hearts

Genre: Symphonic metal

Label: Napalm Records

Score: 80/100

Phantasma, een nieuw muzikaal project waarin Charlotte Wessels (Delain), Georg Neuhauser (Serenity) en Oliver Philipps (Everon) de hoofdrol spelen. Deze drie personen kwamen samen om muziek te schrijven rondom een novelle die Charlotte Wessels in het kader van dit project schreef. ‘The Deviant Hearts’ was geboren.

Verwacht geen Delain, Serenity of Everon maar iets uniek. Het hele idee achter deze plaat is de ambitie van Georg Neuhauser om een concept album te maken met een sterk verhaal. Samen met Oliver Philipps hebben ze Charlotte Wessels erbij betrokken, die op haar beurt een novelle ‘The Deviant Hearts’ schreef. Dit boek is de basis van Phantasma, waarop alle muziek en teksten gemaakt zijn.

De nummers op ‘The Deviant Hearts’ zijn heel gevarieerd. Het album start met enkel piano waarop zowel Charlotte als Georg afwisselend en samen zingen. De titeltrack die volgt brengt het symfonische naar boven voor de eerste maal. Op de nummers die volgen zingen Charlotte en Georg solo maar ook samen, soms zacht en rustig zoals op Runaway Gray, Try en de prachtige ballade The Lotus and the Willow, soms met meer rockinvloeden en melodieuze passages zoals bij Enter Dreamscape, Crimson Course of Carry Me Home. Het album weet tot helemaal het einde te boeien, Let It Die klinkt als een episch slot om het verhaal af te sluiten. Naast Charlotte en Georg zijn er ook enkele gastartiesten: Evergrey’s Tom Englund op de titeltrack, Cloe Lowery op Try en Dennis Schunke (Van Canto) die op Carry Me Home meezingt.

Phantasma’s ‘The Deviant Hearts’ komt uit op 20 november als gewone cd, als digibook met een bonus track en de novelle en als earbook inclusief novelle in boekvorm en een extra audio-cd waarop Charlotte de novelle voorleest. Uniek in al zijn vormen!

Tracklist: 

 1. Incomplete
 2. The Deviant Hearts (Give Us A Story)
 3. Runaway Grey
 4. Try
 5. Enter Dreamscape
 6. Miserable Me
 7. The Lotus And The Willow
 8. Crimson Course
 9. Carry Me Home
 10. The Sound Of Fear
 11. Novaturient
 12. Let It Die
 13. Symphony Of Light (bonus track)

Meer info over Phantasma:

phantasma the deviant hearts cover

Categorie: