Hundredth - Free

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Hundredth

Album: Free

Genre: Melodic Hardcore

Label: Hopeless Records

Score: 55/100

Hundredth. Een naam die we steeds vaker op affiches kunnen tegenkomen. Dit mede omwille van hun melodic hardcore punk, maar ook mede doordat deze band met een nieuw album kwam in 2015, namelijk het album ‘Free’.

De band, die gevormd is in 2008, bestaat uit zanger Chadwick Johnson, gitaristen Blake Hardman en Andrew Minervine, bassist JP Gressman en drummer Lee Hutchison. In 2015 komt Hundredth met het nieuwe album ‘Free’. Ondanks de benaming van het album, wordt men toch niet ‘vrijer’ om naar dit album te luisteren.

Het album is energetisch, agressief en melodisch, maar daar is het dan ook vrijwel mee gezegd. Instrumentaal is het nogal simpel en erg ééntonig, daarnaast zijn de zangtechnieken niet in vorm. Het klinkt te mainstream en het lijkt wel alsof deze band de aanliggende kopie is van de band Stick To Your Guns. Technisch gezien kon men veel beter verwachten van een band als Hundredth, zeker na hun laatste bruisende album ‘Let Go’. Daar konden we nog mooie en heldere vocalen horen, maar in ‘Free’ konden we de sterke melodieën van de frontman niet terug vinden.

Fans van Hundredth zullen deze CD natuurlijk bezien als een mooi omhulsel voor hun collectie van hardcore, maar men kan niet zeggen dat deze CD de overige albums van Hundredth overheerst.

Tracklist

 1. ///
 2. Unravel
 3. Inside Out
 4. Break Free
 5. Isolation
 6. Beggar
 7. See Beyond
 8. Daze
 9. Reach
 10. Delusion
 11. Burdens

Meer info over Hundredth:

hundreth free cover

Categorie: