Suicide Silence - Sacred Words

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Suicide Silence

Album: Sacred Words

Genre: Deathcore

Label: Nuclear Blast

Score: 80/100

De stoere Amerikaanse mannen van Suicide Silence releasen eind oktober 2015 een digitale EP genaamd ‘Sacred Words’. De EP bevat de titeltrack Sacred Words, 2 niet vrijgegeven tracks en 3 live-tracks van het festival RockPart op 9 augustus 2015 in Hongarije.

Het laatste album van Suicide Silence was ‘You Can’t Stop Me’, geproduceerd door Steve Evetts. Hier nam de nieuwe zanger Eddie Hermida (ex-All Shall Perish) zijn intrede. Het album had ook gastvocalen van George Fisher (Cannibal Corpse) en Greg Puciato (The Dillenger Escape Plan). ‘You Can’t Stop Me’ werd een hit in zowel Amerika als Europa.

Uiteindelijk worden er op de EP ‘Sacred Words’ 3 sterke live-tracks aan het publiek voorgesteld, die ook de totaliteit van de stemtechnieken van Eddie naar de voorgrond plaatsen. Hierdoor wordt de vergelijking van overleden zanger Mitch Tucker sterk naar voren gebracht. Instrumentaal is het de perfecte Suicide Silence, maar qua stemtechniek wordt hier en daar wel iets gemist. Zanger Eddie was dan misschien perfect voor All Shall Perish, maar voor Suicide Silence? Een discussie die oneindig zal blijven doorgaan en nooit zal worden losgelaten. 

Tracklist:

  1. Sacred Words
  2. Inherit The Crown (live)
  3. Cease To Exist (live)
  4. Sacred Words (live)
  5. Sacred Words (We Are Strong remix)
  6. Sacred Words (instrumental)

Meer info over Suicide Silence:

suicide silence sacred words cover

Tags: 
Categorie: