Temptations For The Weak - Black Vision

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Temptations For The Weak

Album: Black Vision

Genre: Metalcore

Label: Eigen beheer

Score: 86/100

Vier jaar geleden werd door een groepje jonge metalcore liefhebbers de band Temptations For The Weak opgericht. Een lokale band, die zonder het bestaan van wedstrijden als Red Bull Bedroom Jam hoogstwaarschijnlijk onopgemerkt was gebleven. In 2014 besloot Temptations For The Weak hun kans te wagen om op een Graspoppodium te staan. Dankzij hun talent en een grote groep trouwe fans opende de band enkele weken later het grootste Belgische metalfestival. Een totale andere plaats om deze band aan het werk te zien tegenover de optredens in kleine zaaltjes of tenten, maar al wie erbij was op Graspop kan beamen dat ook in Dessel de sfeer er dik in zat!

Meer dan een jaar na hun performance voor een goedgevulde Metaldome en drie jaar na de release van hun eerste album bracht de band eindelijk 'Black Vision' uit. Een album bestaat uit tien verbazingwekkend goede metalcore nummers, die doen denken aan bands als Trivium en Killswitch Engage.

Helaas zijn de clean vocals van de frontman niet altijd even overtuigend. Dit wordt echter gecompenseerd door zijn zeer sterke screams. Muzikaal valt er weinig tot niets op te merken aan deze nummers. Zeker niet wetende dat het album opgenomen is met slechts drie bandleden wegens een gitaristwissel. Deze jonge vogels bespelen duidelijk zeer regelmatig hun instrument en dat is te merken aan dit album. Van ons krijgen ze een dikke duim en we hopen in de toekomst nog meer van hen te horen.

Tracklist: 

  1. Feed Off Me
  2. Clear Vision
  3. Controlled
  4. Underneath The Skin
  5. Trade This Life
  6. Far From Over
  7. Not Forsaken
  8. Obey
  9. In Time
  10. Out Of Reach

Meer info over Temptations For The Weak:

temptations for the weak black vision cover

Categorie: