Harbour of Souls - Mountain of Fire

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Harbour of Souls

Album: Mountain of Fire

Genre: Hardrock

Label: Eigen beheer

Score: 75/100

'Mountain of Fire' is de eerste officiële EP van de Zeeuwse hard rock/heavy metal band Harbour of Souls. De band werd opgericht in 2010 als studio project van gitarist Jesper van Hoften en zanger/drummer Martin de Jong die eerder al 10 jaar samen in de death metal band A Generation After speelden. De band brengt klassieke heavy metal met een eigen twist.

'Mountain of Fire' opent het album veelbelovend met een klassieke riff vol energie. De Jong heeft een fantastische stem voor dit genre die hij duidelijk goed in de hand heeft wat tot zeer strakke vocals leidt, misschien zelfs iets te strak waardoor er af en toe wat passie en pit ontbreekt.

In het muzikaal zeer sterke In for the Night is dat ontbrekende vuur dan weer wel te horen. Bovendien heeft dit nummer ook enkele zeer meeslepende gitaarsolo’s. Set the Children Free onderscheidt zich van de andere nummers door een iets minder traditioneel thema op inhoudelijk vlak. Safe wordt ingezet door een drumsolo, een welkome afwisseling in het laatste nummer van het album.

De band zegt duidelijke, ongecompliceerde muziek te willen maken en daar zijn ze in geslaagd. De nummers zijn herkenbaar voor al wie bekend is met de klassiekers als Iron Maiden, Black Sabbath, Judas Priest,... maar toch net dat tikje anders.

Dit album werd geproduced Pieter Kloos, die onder andere ook samenwerkte met Vanderbuyst, Peter Pan Speedrock, The Devil’s Blood en Gingerpig. Om budgettaire reden moest de band een selectie maken van nummers die representatief waren voor hun stijl. Met slechts vier nummers is dat een moeilijke opgave maar Mountain of Fire heeft zijn doel niet gemist. Wel blijft het afwachten of de band genoeg afwisseling kan brengen om te blijven boeien. Mijn interesse is alleszins gewekt.

Tracklist:

  1. Mountain Of Fire
  2. In For The Night
  3. Set The Children Free
  4. Safe

Meer info over Harbour of Souls:

Categorie: