Black-Bone - Blessing In Disguise

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Black-Bone

Album: Blessing In Disguise

Genre: Hardrock

Label: Steamhammer / SPV

Score: 83/100

Drie jaar na het debuut 'Back To Mayhem' komt het Eindhovense trio Black-Bone met opvolger 'Blessing In Disguise' op de proppen.

De jonge twintigers hebben in tussentijd veel getoerd en dat rauwe live-gevoel wou men eveneens op plaat kunnen overbrengen. Dat is ook gelukt, mede dankzij producer Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock. En dan is Black-Bone er bovendien nog eens in geslaagd om een platendeal te scoren bij een gereputeerd platenlabel, namelijk Steamhammer/SPV.

Het geluk is dus aan de kant van zanger-gitarist Steef, bassist Sven en drummer Jules, die in hun korte bestaansgeschiedenis toch al enkele leuke shows als voorprogramma mochten verzorgen, bijvoorbeeld Saxon, Deep Purple, Prong, Slash, Megadeth, Chickenfoot en Status Quo.

De stevige rock van deze live-sensatie is lekker rauw, smeuig en ouderwets ronkend, alsook straight in your face. Denk gerust aan namen zoals Danko Jones en hoe kan het ook anders... Peter Pan Speedrock. En de referenties naar tijdloze klassieke hardrock (Thin Lizzy anyone?) zijn legio.

Hoogtepunten van dit zilveren schijfje zijn Nothing But History, Suicide (Ain't No Way Out), Never Too Loud, You Gotta Nerve, Believe en de geslaagde ballad Wrong die voor wat rust zorgt in het midden van de plaat.

'Blessing In Disguise' is dus een volgende logische stap in het groeiproces van dit adrenaline-monster en samen met John Coffey lijkt Black-Bone de toekomst van stevige rock uit Nederland nog enkele jaren te verzekeren.

Black-Bone is live te zien op 19 november 2015 in Extase Tilburg (Nederland).

Tracklist:

 1. Nothing But History
 2. Loaded - Weighted
 3. Suicide (Ain't No Way Out)
 4. Enemy
 5. Wrong
 6. Never Too Loud
 7. Ashereah
 8. You Gotta Nerve
 9. Wasted Years
 10. Save It For Tomorrow
 11. Believe

Meer info over Black-Bone:

black-bone blessing in disguise cover

Categorie: