Novelists - Souvenirs

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Novelists

Album: Souvenirs

Genre: Progressive Metal

Label: Arising Empire

Score: 90/100

De beginnende Franse band Novelists, gevormd in april 2013, is een zeer waardige progressive metalcore band. Ondanks hun tweejarig bestaan zijn ze erg artistiek in hun muziek en lyrics. Hun muziek bestaat uit oorverdovende gitaarlijnen in de richting van de djent en daarnaast ook uit melodische delen waarin de emoties strak in de verf worden geplaatst.

Deze band vindt hun ambitie in sterk gepassioneerde teksten over hun persoonlijke leven, maar ook uit de maatschappij. De gevoelige stemtechnieken die gepaard gaan met de brute progressieve metal geven de overheersende combinatie voor de vertegenwoordiging van het subgenre djent. Daarnaast geven de hallucinerende breakdowns met de perfecte gitaar- en baslijnen in combinatie met de strijdige drumtechnieken een sterk effect op de muziek van Novelists.

Novelists is een zeer gepassioneerde band in zowel muziek als lyrics. Door hun creativiteit in muziek met hun muzikale invloeden en hun eigen talenten, heeft Novelists een pracht van een album klaarstaan voor het publiek.

Het album ‘Souvenirs’ zal fans van bands als Parkway Drive, We Came As Romans, Hacktivist, Vildhjarta, Periphery, Monuments, TesseracT en Animals As Leaders zeker niet teleurstellen. De prachtige mix tussen metalcore en progressive is er een voor in te kaderen.

Tracklist:

  1. Inanimate
  2. Earth Graver
  3. Gravity
  4. Antares
  5. Ouroboros
  6. Black Lights
  7. The Voyager
  8. Mouchos Touchey
  9. Echoes
  10. 5:12 AM
  11. The Lichtenberg Figure
  12. Souvenirs

Meer info over Novelists:

novelists souvenirs cover

Categorie: