Night Birds - Mutiny at Muscle Beach

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Night Birds

Album: Mutiny at Muscle Beach

Genre: Mutant Rock

Label: Fat Wreck Chords

Score: 90/100

Bij het bekijken van het nieuwe album van de Amerikaanse band Night Birds moet ik even glimlachen, zeker bij het bekijken van de tracklist en de daar bijhorende tijdsaanduidingen. Lang vervlogen herinneringen aan mijn eerste albums van The Ramones, The Sex Pistols en Black Flag schieten me weer te binnen wanneer ik zie dat sommige nummers nauwelijks anderhalve minuut duren. En dan weet je: Punk’s not dead!

Want ook al zal de band Night Birds zijn genre omschrijven als mutant rock, toch kunnen we dit album vrij makkelijk onderbrengen bij het subgenre hardcore punk. De snelheid die in de nummers zit is werkelijk altijd en overal vertegenwoordigd. Daarnaast gaan de jongens het zichzelf niet makkelijk maken door enkele simpele punkakkoorden te spelen, in die kleine twee minuten is er vaak nog ruimte voor een gierende gitaarsolo! Je merkt ook wel dat hun meer uitgebreide nummer de titel draagt van het album zelf, Mutiny at Muscle Beach. Buiten een grunge-intro worden meteen alle punkclichés op een hoopje gesmeten, inclusief het samen brullen van het refrein.

Ik moet bekennen dat ik met een heerlijk gevoel dit album heb beluisterd. Toegegeven, heel origineel is de band niet in de muziekkeuze, maar wellicht geen punkhead die erom maalt. De snelheid en intensiteit waarmee de nummers gepresenteerd worden zijn echt overweldigend. Een punkalbum zoals ze die maakten in de jaren tachtig met enkele kleine invloeden van metal en grunge, dat mag anno 2015 zeker smaken.

Tracklist: 

  1. (I'm) Wired
  2. Life Is Not Amusement For Me
  3. Blank Eyes
  4. Lapsed Catholics Need Discipli
  5. In The Red_In The Black
  6. Golden Age Of TV
  7. Mutiny At Muscle Beach
  8. Son Of Dad
  9. Off The Grid
  10. King Kong
  11. Miskatonic Stomp
  12. Left In The Middle

Meer info over Night Birds:

Tags: 
Categorie: