Pears - Letters To Memaw

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Pears

Album: Letters To Memaw

Genre: Hardcore Punk

Label: Fat Wreck Chords

Score: 59/100

Eerder dit jaar bracht Fat Wreck Chords een re-release uit van PEARS’ alom geprezen debuutplaat ‘Go To Prison’. Deze embryonale worp diende zich destijds aan als potentiële hardcore klassieker van de jaren ’10, wat onze verwachtingen voor de New Orleans punks de hoogte in katapulteerde. Lang hebben we niet op nieuw materiaal moeten wachten, want met ‘Letters To Memaw’ brengt PEARS reeds een kersverse single uit.  

De twee nummers die deze EP rijk is, kunnen de verwachtingen echter maar halvelings inlossen. Het popgehalte van Snowflake is eerlijk gezegd hoger dan wat we wensen te horen van onze favoriete “hardcore revivalists”. Het lijkt wel alsof ze de trademark van ongebreidelde agressie op slag ingeruild hebben voor iets waarmee we hun huidige platenmaatschappij Fat helaas al langer associëren: recycleerbare grootkeukenpunk. Het doet niks minder dan het ergste vrezen wat betreft de gemaakte labelkeuze en de weg die bijgevolg wordt ingeslagen.

Gelukkig stelt de B-kant enigszins gerust. Waar Snowflake nog een puberale middelvinger in uw richting is, trapt Anhedonia je ongenadig in de ballen. In de vele tempowisselingen wordt merkbaar dat de band muzikaal rijper en beter gerodeerd is dan ten tijde van ‘Go To Prison’. Het duistere zwaartepunt van de song ligt echter in de breakdown, wanneer Zach Quinns oerschreeuw je trommelvliezen aan diggelen dreigt te slaan. Een moker van een nummer, dat zich makkelijk manifesteert naast publiekslievelingen als Sycophant en You’re Boring.

Kortom, ‘Letters To Memaw’ is een dubbeltje op z’n kant. De EP roept meer vraagtekens dan antwoorden over PEARS’ evolutie op. Afwachten dus wat die volgende langspeler geeft.

Tracklist: 

  1. Snowflake
  2. Anhedonia

Meer info over Pears:

Categorie: