Review Carnation - Where Death Lies

Rating: 
8.5
Uw beoordeling: 8.5

Artiest: Carnation

Album: Where Death Lies

Genre: Death Metal

Label: Seasons Of Mist

"Carnation verstevigt zijn plaats aan de top met hun nieuw album Where Death lies."

Carnation is er op relatief korte tijd erin geslaagd om met zijn “oldschool” deathmetal uit te groeien tot een band waar men tegenwoordig rekening mee moet houden. Ontstaan in 2013 en na de EP Cemetary Of The Insane in 2015. In 2017 volgde het beruchte Live @ Asakusa Deathfest album en in 2018 verscheen hun eerste full-length album: Chapel Of Abhorrence. Deze plaat zorgde ervoor dat alles in een stroomversnelling kwam. Hun indrukwekkende live shows, gecombineerd met een ijzersterke plaat, zorgden ervoor dat verschillende festivals aan hun mouw trokken (Alcatraz, Damnation Festival, 70.000 Tons of Metal,…). Wat ons breng naar het heden waar de jongens uit Heist Op Den Berg hun nieuw album op de wereld loslaten, Where Death Lies. Uitgebracht bij Seasons Of Mist en de mastering werd verzorgd door Jens Bogren (Sepultura, Enslaved, Arch Enemy) in de Fascination Street Studios in Orebro, Zweden.

Where Death Lies is voorbestemd om zijn voorganger ruim te overtreffen. Wat meteen duidelijk wordt bij de openingstrack Iron Discipline, waarop zanger Simon je direct bij je keel grijpt en ze ons trakteren op een portie deathmetal zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Sepulcher Of Alternation was de eerste single die het album voorafging, evenals bijhorende videoclip en bevat eveneens al de nodige ingrediënten om een Carnation song waardig te zijn. Spirit Excision heeft een herkenbare riff die zowaar in uw headbangend hoofd blijft zitten en we dus, voor zover dat mogelijk is, kunnen bestempelen als de oorwurm van dit album. Meer van dat krijgen we bij de volgende track, Serpent’s Breath. Brulboei Simon laat alle demonen los, gecombineerd met dreigende en onheilspellende gitaarpartijen van Jonathan en Bert.

Reincarnation is zowat de vreemde eend in de bijt. Na een fraaie woordspelling in de titel is dit de rustigste intro van het album, die de indruk geven van een koor waarna de gitaren de overmacht grijpen en we een track krijgen die alle ingrediënten van een Carnation nummer in zich heeft, alleen anders opgedeeld. Heruitgevonden, opnieuw geboren, Reincarnation! In Chasms Abysmal is als laatste track op dit album, met zijn 7:40 minuten meteen ook het langste nummer. Muzikale afwisselingen en onverwachte wendingen doorkruisen dit nummer. Ruim halfweg de track krijgen we een rustpauze om dan finaal richting einde te stormen. Een ideale afsluiter.

Carnation heeft met Where Death Lies een ijzersterke opvolger van Chapel Of Abhorrence (dat ook al een prachtig album was) uitgebracht. Iets meer gevarieerd dan zijn voorganger maar niets ingeboet aan kwaliteit. Carnation bevestigt en verstevigt hiermee hun plaats aan de Belgische metaltop.

Tracklist:

  1. Iron Discipline
  2. Sepulcher Of Alteration
  3. Where Death Lies
  4. Spirit Excision
  5. Napalm Ascension
  6. Serpent's Breath
  7. Malformed Regrowth
  8. Reincarnation
  9. In Chasms Abysmal

Meer info over Carnation:

carnation where death lies album cover

Categorie: 

Dit en meer in de GigView Album reviews playlist!