Review The Human League @ AB - Geweldig concert

Datum: 
donderdag, 1 september, 2022

The Human League, uit het Britse Sheffield, werd opgericht in 1977 en kende grote successen in de jaren ’80. Enerzijds worden ze gecatalogeerd als een synth pop band zoals de jaren ’80 er veel hebben voortgebracht, maar anderzijds worden ze ook wel in het new wave-hoekje ondergebracht. Feit is dat de band rond zanger Phil Oakey en zangeressen Joanne Catherall en Susan Ann Sulley anno 2022 nog altijd razend populair is in het VK, maar ook in ons landje. Getuige daarvan de wederom ruim op voorhand uitverkochte concerten in de AB en twee maal in De Roma. Ondergetekende ging op 1 september 2022 een kijkje nemen in de Brusselse Ancienne Belgique.

In 2021 werd de veertigste verjaardag van het legendarische The Human League-album Dare gevierd, maar de bijhorende Belgische concerten werden door corona uitgesteld naar 2022. Ook al zijn we ondertussen dus een jaartje verder dan die veertigste verjaardag, dan nog hoeft het niet te verbazen dat een deel van de setlist rond de integrale weergave van dat album ‘Dare’ opgebouwd was (zie setlist onderaan deze review). Maar we kregen ook nog negen andere hits voorgeschoteld in deze anderhalf uur durende show. Daarmee kregen zes andere albums van de Britten ook aandacht en kon feitelijk niemand van de toeschouwers klagen dat er een bekende hit van The Human League ontbrak (kijk nogmaals naar de setlist onderaan deze review).

Deze goed uitgekiende setlist, met een extatische finale waarin Being Boiled en Together In Electric Dreams als bisnummers werden gespeeld, was niet het enige positieve punt van de avond (we kunnen trouwens geen enkel negatief punt bedenken). Het sublieme geluid, de schitterende lichtshow, de vermakelijke mise-en-scène met een verhoog en trappen op het podium, de drie uitstekende muzikanten die Oakey, Catherall en Sulley begeleidden, de ambiance in de zaal met een dankbaar publiek dat volop meedeed, de voortreffelijke vocale prestaties en het charisma van boegbeeld Phil Oakey. Het waren allemaal andere pluspunten die er een geweldig concert van maakten. Zie dat je erbij bent als The Human League een volgende keer in ons land spelen.

Setlist:

  1. Mirror Man
  2. Tell Me When
  3. Heart Like A Wheel
  4. (Keep Feeling) Fascination
  5. One Man In My Heart
  6. The Lebanon
  7. Human
  8. The Things That Dreams Are Made Of
  9. Open Your Heart
  10. The Sound Of The Crowd
  11. Darkness
  12. Do Or Die
  13. Get Carter Theme (Roy Budd cover)
  14. I Am The Law
  15. Seconds
  16. Love Action (I Believe In Love)
  17. Don’t You Want Me

Bis

  1. Being Boiled
  2. Together In Electric Dreams (Philip Oakey & Giorgio Moroder cover)
Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!