Review Danko Jones @ 013 - De lachers makkelijk op de hand

Datum: 
donderdag, 15 december, 2022

In het verleden heeft Danko Jones al ontelbare keren ons landje aangedaan tijdens een tournee, soms zelfs meermaals tijdens een tournee, maar nu was er enkel een datum in Luik weggelegd voor ons landje, terwijl in Nederland twee data op de kalender stonden. GigView trok naar de 013 in Tilburg om polshoogte te nemen en kennis te maken met de landgenoten van Giac Taylor die het voorprogramma verzorgden.

Giac Taylor is een nieuw project waarin we als zanger/drummer Giacomo Panarisi, de zanger van Romano Nervoso, terugvinden. Samen met twee andere Italo-Belgen en een Spanjaard staat dit garant voor een pot vettige garage rock ’n roll. En dat werd lekker luid gebracht, want in Holland hebben ze gelukkig geen betuttelende geluidsnormen zoals in Vlaanderen. De band uit de regio La Louvière liet een meer dan degelijke indruk na en kon het publiek al aardig opwarmen met hun strakke set, waarbij enige humor hen niet vreemd was.

Ook al probeerde Danko Jones met een kwinkslag het feit dat de band dezer dagen het stadium van de grote zalen voorbij is te relativeren, het blijft wel de bittere realiteit. Als er in het verleden in de grote zaal van de 013 werd opgetreden, dan was nu de kleine zaal gereserveerd. Die liep gelukkig goed vol om er een leuke en energieke avond van te maken. Want een frontman als Danko kreeg de lachers makkelijk op zijn hand en legde in no time een warme connectie met de toeschouwers. Zelf mochten we Danko ook uitlachen omdat hij verkeerdelijk dacht dat het Friday night was, terwijl we nog maar donderdag waren. Zoals gezegd, enige zelfrelativering is de beste man niet vreemd. Het Canadese trio, met naast zanger/gitarist Danko Jones ook bassist John Calabrese (JC voor de vrienden) en drummer Rich Knox in de rangen, had een uitgekiende setlist ingeoefend waarbij er ruimte was om uit zeven albums van de meer dan tien albums tellende discografie liedjes te spelen (zie setlist onderaan). Daarbij onder andere de oudjes Lovercall, Play The Blues en Rock Shit Hot en een onverwoestbare kraker zoals First Date. En van de meest recente plaat ‘Power Trio’ hoorden we maar liefst vijf songs. Dat maakte het voor verstokte Danko-fans (waaronder ondergetekende) wel wat jammer dat er dan voor sommige publieksfavorieten (ik geef willekeurig enkele voorbeelden: Mountain, Cadillac, I Want You, Sticky Situation, Code Of The Road, I Think Bad Thoughts) geen plaats meer was. Als slotsong en kerstcadeautje kregen we een geschifte coverversie van Last Christmas (Wham!), hilarisch. Waarom trouwens in hemelsnaam maar een speelduur van 1 uur en 20 minuten, dat mag toch wel wat langer zijn hé? Geen idee of Danko Jones al in 2023 nogmaals op tournee gaat, maar we zijn er waarschijnlijk opnieuw bij. En Giac Taylor verdient het om gecheckt te worden.

Setlist:

  1. Saturday
  2. I Gotta Rock
  3. I’m In A Band
  4. First Date
  5. Lipstick City
  6. Ship Of Lies
  7. Invisible
  8. Get To You
  9. Play The Blues
  10. You Are My Woman
  11. Flaunt It
  12. Full Of Regret
  13. Had Enough
  14. Lovercall
  15. My Little RnR

Bis

  1. I Want Out
  2. Burn In Hell
  3. Rock Shit Hot
  4. Last Christmas (Wham! Cover)
Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!