Photo report Heaven Shall Burn + Trivium @ AB

Datum: 
dinsdag, 31 januari, 2023

Een serieuze package streek neer aan de Ancienne Belgique in Brussel: Heaven Shall Burn en Trivium zouden het kot afbreken. Maar niet enkel zij, ook opener Malevolence en oude rot in het vak Obituary deden de AB op z'n grondvesten daveren.

Foto's door Shoot 'n Rock - Tim Vermoens Photography - meer foto's online.

Op een weekdag de deuren openen om 17:00 en aanvangen om 17:45 in Brussel, het is voor de openingsband niet gewenst. Echter was al veel 'jong volk' hier in Brussel geraakt en kon het Britse Malevolence toch op een onverwacht mooie opkomst rekenen. Genoeg zelfs om al de eerste serieuze moshpits in te zetten. Malevolence overtuigde met hun combo van deathmetal en metalcore.

Wie nog overtuigender was en ook een pak professioneler klinkende, was rots in de branding Obituary (ze gaan dan ook al bijna 40 jaar mee!). Eén woord is genoeg om dit te omschrijven: loeihard. Of nog een ander woord: mokerslag. They are Obituary from Tampa, Florida, and they play death metal! De wall of sound en de knallers van songs walsten over het publiek heen.

Waarom Trivium niet bovenaan de affiche stond is ons een raadsel. Ze overklasten afsluiter Heaven Shall Burn in elk opzicht: dynamiek, sfeer, publieksinteractie en -participatie, energie, ... De AB stond in vuur en vlam. Het indrukwekkendste van al was van bovenaan zien hoe het publiek opging in de nummers en hoe groot de mosh- en circlepits waren. Belgium loves Trivium.

Heaven Shall Burn moest z'n best doen om dit te overtreffen en eigenlijk deden ze dat niet. Let wel, de band zette een zeer strakke show neer met de grote hits en enkele nieuwere nummers, maar de uitbarsting van weleer werd net niet opnieuw bereikt. We zagen ook dat de nokvolle zaal al ietsje uitgedund was, Trivium fans die het voor bekeken hielden dus. De combo HsB - Trivium wist op de dag zelf nog uit te verkopen, maar onze geliefde Duitsers zouden dat niet op hun eentje klaren. Toch zien we hen overal en altijd graag aan het werk, maar het momentum van de avond was al bereikt. Echter werd er nog op losgebeukt en dat tot 22:30, de strikte curfew van AB moest gerespecteerd worden. Een loeiharde, maar heel fijne avond om niet te vergeten!

Categorie: