Temptations For The Weak Invites: Moments, BEAR en Bizkit Park @ Kavka- Een rollercoaster aan Belgisch geweld

Datum: 
zondag, 30 april, 2023

Afgelopen zondag was Gigview te gast in de Kavka Oudaan voor Temptations For The Weak Invites: Moments, Bear en Bizkit Park. Deze waaier aan Belgische bands was al reeds een week uitverkocht. Dit is de tweede show waar Temptations For The Weak halt houdt om het beste van zichzelf te geven met diverse Belgische bands op verschillende plaatsen in België, telkens met andere bands.

Het metalcore gezelschap uit Tessenderlo Moments mocht de spits afbijten. Moments hebben we nog aan het werk gezien in de Trix bij het gratis café-concert na Stick To Your Guns. Ze brachten Trix in rep en roer met hun aanstekelijke riffs en brute vocals. De zaal was ondertussen al goed gevuld en Moments liet er geen gras over groeien met Expectations. Zanger Gert-Jan had er duidelijk zin want hij brulde letterlijk de longen uit zijn lijf. Het was zondag en dat was duidelijk te merken aan het publiek, ze kwamen namelijk moeilijk op gang. Dit lag zeker niet aan de présence en sound van Moments. De heren vroegen om een wall of death en de zaal splitste zich volledig open, maar het zat er helaas nog niet in. Moments liet het zeker niet aan hun hart komen en schakelde zelfs een versnelling hoger met Our Dreams. Hierbij kregen we toch de eerste headbangers en moshers van de avond. Naarmate de set vorderde, stapelden de breakdowns en aanstekende refreinen zich op. Bij The Void kregen we zelfs gezang uit het publiek te horen. Bij het laatste nummer kregen we een heerlijke BLEGH gevolgd met een brute breakdown die voor het nodige geweld zorgde, Moments eindigde hun set met de woorden "We Will Leave No Man Behind". 

MOMENTS | Tessenderlo

Na een stevige portie metalcore was het aan BEAR met hun progressieve hardcore, die we vorig jaar aan het werk hebben gezien in café BP in Mortsel. Deze bulldozers geven een nieuwe betekenis aan close and personal. Voor BEAR ben je niet veilig! Vraag het maar aan mijn goede vriend die de gitaar van dichtbij mocht aanschouwen in de BP. BEAR begon genadeloos aan hun set. James (gitaar) en Dries (bas) begonnen al direct op elkaar te beuken met Maarten die de keet bij elkaar brult. Het zijn net duracell konijnen die in een container zitten vol met coke. Bij Serpents In The Rabit Hole kregen we eindelijk nog eens wat beweging van het publiek. Vanaf hun nieuwe single Vanta was het publiek wakker door de brute riffs en vocaal geweld. Op een gegeven moment vroeg BEAR naar Timo die de eer kreeg als eerste stagediver. Vervolgens sprongen James en Dries in het publiek om een moshpit in gang te zetten. Bij de laatste twee nummers was het dek helemaal van de dam. Timo sloeg met zijn kunstbeen op een cymbaal, James en Dries sprongen van hun versterkers, powerhouse Serch brak zijn drumstel af. Gitaren werden in het rond geslingerd tot er niets meer heel was en BEAR hun dorst naar geweld gelest was. 

BEAR - Pelagic Records

Na het bloedvergieten van BEAR was het aan de heren van het Antwerpse Temptations For The Weak die recent hun nieuwste album "Fallen From The Stars" hebben uitgebracht dit jaar. Ze brengen een brute mix van metalcore en thrash metal. Denk hierbij aan een kruising tussen Trivium en Killswitch Engage met een serieus portie Antwerps testosteron. Bij de soundcheck konden we al genieten van de humor van gitarist Djoni die de themasong van Pokémon begon te zingen. Temptations For The Weak had er zin, dat kon je aan hun enthousiaste blikken zien! Frontman Jadran en co lieten het publiek al snel mee bulderen met de woorden "Hey, hey, hey", terwijl Jadran het publiek opzweepte met een t-shirt/handdoek in zijn hand. Hierbij ontstond de eerste serieuze moshpit van de avond, iedereen was blijkbaar zijn energie aan het sparen voor Temptations For The Weak en Bizkit Park. Het nodige biergehalte zal ook wel een factor gespeeld hebben want, wij Belgen moeten altijd een beetje loskomen. Bij Clear Vision kregen een wervelwind van headbangers waarbij, Djoni en Jadran de nodige interactie met een big smile brachten. Op het einde kregen we een fantastische solo waarbij het publiek uit zijn dak ging op het ritme van Jadran zijn zwaaiende t-shirt/handdoek. Bij Become You begonnen de gegadigden ijverig mee te klappen met kers op de taart een circlepit. Bij Pigs To The Slaughter was het tijd om de vuisten in de lucht te gooien met de nodige moshpits. Bij Homeland zong heel het publiek mee op de woorden "Fight For Life" en als afsluiter kregen we een gigantische wall of death die in een furieuze moshpit veranderde. Deze Antwerpenaren brengen hun portie metalcore met een glimlach, veel sfeer, passie en muzikaal geweld. Het publiek ging helemaal uit zijn dak en met terechte reden.

Temptations For The Weak sign with Necktwister for release of new album! -  Necktwister

Hierbij zijn we aan onze afsluiter van de avond beland die wel een pak later begon dan gepland, maar iedereen had al een degelijke portie metal geweld door hun kiezen gekregen. Bizkit Park stak Kavka onmiddellijk in brand met My Generation. De toeschouwers brulden in volle glorie mee samen met Nico en Bart die er duidelijk zin in hadden. Het publiek song luidkeels mee op Psychosocial met de nodige moshpits. Vervolgens op Chop Suey had het publiek zin om flink te zweten in de moshpit. De hardste momenten waren toch bij BYOB van System Of A Down, waarbij letterlijk niemand de droogstoppel uithing. We werden getrakteerd op de beste hits van bands als Korn, Linkin Park, System Of A Down, Limb Bizkit en Slipknot waarbij je nooit de bal misslaat. Bizkit Park heeft al het publiek hun energie eruit geperst waarbij Break Stuff de genadeklap gaf. We kregen een zondvloed aan stagedivers en crowd surfers, een tsunami aan springende headbangers en moshpits die je terug katapulteerden naar de jaren 90. Bizkit Park kunnen we gerust samenvatten met Veni, Vidi, Vici! 

Bizkit Park

Het was een geslaagde avond met een collectie aan bands die een glimps brachten van wat België allemaal te bieden heeft. Er werd gefeest, gedronken, gemosht en geheadbangd, wat wil een mens nog meer? Kavka zal nog dagen nazinderen van het tafereel dat zich had afgespeeld binnen deze muren!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!