Photo report Blind Channel - Lost Society @ 013

Datum: 
dinsdag, 20 september, 2022

Een Finse avond in Poppodium 013 met Blind Channel en Lost Society.

Blind Channel, de Finse inzending voor het eurovisiesongfestival in 2021, verovert Europa met hun eerste eigen headline tournee Lifestyles of the Sick & Dangerous. Ze brachten Lost Society met zich mee, een metal(core) gezelschap ook uit het Finse metalwereldje. 

Zelf had ik nog niet van Lost Society gehoord maar ik moet toegeven, de eerste kennismaking was best aangenaam. Lekkere energieke toegangkelijke popmetal(core) propvol adrenaline die heel goed door de aanwezige fans ontvangen werd en volledig tot zijn recht kwam in de kleinere NEXT zaal van het Poppodium 013. Soms een beetje overenthousiast gemaakt entertainment (we hoorden vaak dat we het beste publiek tot dusver waren op de tournee) maar dat maakte hun muziek meer dan goed. 

Een zeer verdienstelijke zesde plaats op het songfestival maakte de band Blind Channel op slag bekend bij het bredere publiek in Europa. Wat volgt is een eigen headline tournee doorheen Europa waarbij ze halt hielden in Antwerpen en Tilburg. De tournee kreeg de toepasselijke naam Lifestyles of the Sick & Dangerous, liefst 10 nummers kwamen uit het gelijknamige recente album en We are no Saints mocht het Fins feestje openen. Een volle (met voor de helft vooral gillende tienermeiden) NEXT zaal in Tilburg genoot hoorbaar van wat er op hen afkwam, het echte feestje barstte vooral tegen het einde van het optreden los wanneer hits als Balboa en de cover van Anastacia - Left Outside Alone (wat trouwens één van de betere covers van dit nummer is) gespeeld werden. WE WANT MORE, WE WANT MORE... Uiteraard kregen we nog meer met hun grootste hit Dark Side, waarna we een zeer geslaagde Finse metalavond konden afsluiten.

Categorie: