Photo report Epica + Apocalyptica @ AB

Datum: 
zondag, 29 januari, 2023

Na veel uitstel was daar dan eindelijk de passage van Epica en Apocalyptica in de Ancienne Belgique. We hebben lang moeten wachten (de tournee was voor eind 2020 ingepland), maar dat wachten werd meer dan beloond. Herbeleef de avond met deze foto's!

Foto's door Shoot 'n Rock - Tim Vermoens Photography - meer foto's online.

Support act van dienst was Wheel. Helaas voor Wheel die al om 18:20 moesten starten, was er ten eerste nog niet veel volk de zaal binnengeraakt (de rij buiten reikte nog tot ruim het steegje om de hoek) en ten tweede leek hun speeltijd wel ingeperkt. Wijzelf hebben door die drukte en een vertraging aan de inkombalie slechts een stuk van het laatste nummer gehoord.

Apocalyptica has gelukkig een stuk meer succes. De Finnen spelen Metallica by cello, althans zo zijn ze bekend geworden. Zoveel jaren later hebben ze een flink eigen oevre, dat ze samen met zanger Franky Perez kwamen presenteren. Uiteraard werden grote hits als Nothing Else Matters en Seek & Destroy gespeeld, maar ook bv. Inquisition Symphony en Hall Of The Mountain King. Veel lekkers, het optreden kwam misschien wat traag op gang, maar de sfeer kwam er goed in!

De headliner deze avond was Epica (in sommige landen wisselen ze om). Met een grootse show (helaas zonder vuur, want dat mag niet in de AB) wisten ze het hele publiek naar hun hand te zetten. Niet alleen werd hun tijdens covid-19 uitgekomen album Omega in de kijker gezet, maar er werd geput uit zowat elk album. Old school fans konden zich verlekkeren op Cry For The Moon en Consign To Oblivion, en het ook even geleden was dat bv. Fools Of Damnation gespeeld werd. Geen gastartiesten bij dit optreden (tegenover hun headline show in september in de 013), maar wel de intrede van Apocalyptica bij de ballade Rivers. Epica blijft goed en een nokvolle AB kan dat bevestigen. Volgende keer Lotto Arena?

Categorie: