Photo report High Hi + Mayorga @ De Kreun

Datum: 
zaterdag, 5 november, 2022

Ons Vlaams indierock fenomeen High Hi is aan hun najaarstournee bezig om hun nieuw album Return To Dust te promoten. Ze deden ook De Kreun in Kortrijk aan en namen Mayorga mee op sleeptouw. Bekijk hier de foto's.

Foto's door Shoot 'n Rock - Tim Vermoens Photography.

Mayorga mocht openen voor High Hi. Deze beginnende band draait rondom zangeres Helena, samen met twee andere muzikale dames en de enige man in het gezelschap achter de drum brachten ze zeemzoete gitaarbased indierock. Zeemzoet kan je zeker wel stellen, vooral het nummer Girl Crush blijft ons bij. Het speelplezier spatte van het podium af met onderlinge interacties, maar de dames hebben zeker nog groeimogelijkheiden en zijn misschien nog iets te braaf of schuchter op het podium.

High Hi mocht optreden voor een ondertussen bijna uitverkocht De Kreun (al was het balkon afgesloten). Return To Dust stond in de kijker, een podium sober aangekleed in het thema van het album met grote zilveren gordijnen achteraan en de bandleden elk in hun eigen tenue. Zangeres/gitariste Anne-Sophie in een glitter outfit, drummer Dieter in DDT-achtige overall (waar hij een grapje over maakte) en Koen doodgewoon in jeans en witte t-shirt. Heel wat nummers uit Return To Dust werden gespeeld en afgewisseld met de grote hits van het vorige album Firepool. Het was wegdromen op opener The Door, Return To Dust, Heart In The Open en Alligot en lekker rocken met bv. All Cool All Fine, 94A9, Commuter en afsluiter Daggers, waar mensen op het podium werden uitgenodigd. Een optreden dat opbouwde en eindigde in een climax en een feestje.

Wat ons betreft is High Hi nu echt gelanceerd voor het grote publiek!

Categorie: