Photo report: Landmvrks EU Creature Tour 2024 @ 013- 4 headliners voor de prijs van 1!

Datum: 
zaterdag, 11 mei, 2024

Afgelopen zaterdag was het in Tilburg bij het Poppodium 013 de place to be voor een avond gevuld met harde breakdowns, catchy refreinen en een stevige portie BLEGH! Want Landmvrks kwam de boel slopen samen met Guilt Trip, Like Moths To Flames en The Devil Wears Prada.

Het concert van afgelopen zaterdag in het poppodium 013 in Tilburg was een onvergetelijke avond vol energie en passie, waarbij de bands Guilt Trip, Like Moths To Flames, The Devil Wears Prada en Landmvrks het beste van zichzelf gaven tijdens de EU-tournee genaamd "Creature".


Guilt Trip opende de avond met een krachtige set boordevol energie en breakowns. Ze begonnen met het nummer Fallen At My Feet en creëerden al snel een intense sfeer met een wall of death. De zanger moedigde het publiek herhaaldelijk aan tot beweging, wat resulteerde in een zaal die volledig losging. We kregen moshpits en zelfs een circle pit. We kregen ook security die voor hilarische momenten zorgden door stagedivers tegen te houden. Tegen het einde van de set besloten ze het dan ook volledig op te geven. Hun set eindigde sterk met “Thin Ice”, waarmee ze de toon zetten voor de rest van de avond.


Like Moths To Flames zorgde voor een onvergetelijke ervaring in Poppodium 013 met hun dynamische en krachtige optreden. De band, bekend om hun intense energie en emotionele diepgang, bracht een set die zowel de trouwe fans als nieuwe luisteraars wisten te boeien.
Ze openden hun set met Angels Weep, een nummer dat kenmerkend is voor hun vermogen om zware metalcore te combineren met melodische elementen. Dit nummer, afkomstig van hun nieuwste album “The Cycles Of Trying To Cope”, liet zien hoe de band zich heeft ontwikkeld en nog steeds evolueert in hun muzikale expressie. De frontman, Chris Roetter, leidde het publiek door een reeks emotioneel geladen nummers, waarbij zijn stem de zaal vulde met een rauwe intensiteit die de lyrics extra kracht bijzette.
De band speelde ook Kintsugi en The Preservation Of Hate, nummers die de technische vaardigheden en de strakke uitvoering van de band onderstrepen. De gitaristen flankeerden Roetter met hun complexe riffs en harmonieën, terwijl de drummer de hartslag van de set bepaalde met zijn krachtige en nauwkeurige ritmes.
Een bijzonder moment was toen ze I Solemly Swear ten gehore brachten, een meer ingetogen nummer dat de veelzijdigheid van de band liet zien. Het was een adempauze in de set, waarbij de emotie van het nummer voelbaar was in de zaal.
Het optreden van Like Moths To Flames was een mix van oud en nieuw materiaal, waarbij elk nummer zorgvuldig werd gekozen om een verhaal te vertellen en een emotionele reis te creëren voor het publiek. Hun set eindigde met Bury Your Pain, een krachtig nummer dat de band op hun best laat zien en de fans achterliet met een gevoel van voldoening en ontzag.
De band liet een blijvende indruk achter met hun gepassioneerde optreden en bewees eens te meer waarom ze een geliefde naam zijn in de metalcore scene.


The Devil Wears Prada leverde een krachtige en memorabele performance, die de essentie van hun muzikale kracht en podiumaanwezigheid vastlegde. De band, bekend om hun vermogen om metalcore te vermengen met post-hardcore en elektronische elementen, bracht een set die zowel energiek als technisch indrukwekkend was.
Ze openden hun set met Watchtower, een nummer dat meteen de toon zette voor de rest van de avond. De zware gitaarriffs en de doordringende screams van frontman Mike Hranica grepen de aandacht van het publiek en lieten zien waarom The Devil Wears Prada een van de meest gerespecteerde namen in de scene is.
De band speelde ook Salt en Broken, nummers die de diversiteit van hun repertoire benadrukken en de fans laten zien dat ze zowel melodische als brute kracht kunnen leveren. De interactie tussen de bandleden op het podium was opvallend, met gitaristen Jeremy DePoyster en Kyle Sipress die naadloos samenwerkten om de dynamische soundscapes te creëren die kenmerkend zijn voor de band.
Een hoogtepunt van de avond was de uitvoering van Chemical, een episch nummer dat de emotionele diepte van de band laat zien. De lichtshow tijdens dit nummer was bijzonder indrukwekkend en droeg bij aan de sfeer van de performance.
De set werd afgesloten met Sacrifice, een fanfavoriet die de zaal deed ontploffen. Het nummer zorgde voor een van de grootste moshpits van de avond, en de energie in de zaal was elektrisch toen de band het laatste refrein inzette.
The Devil Wears Prada’s optreden was een bewijs van hun status als veteranen in de metalcore wereld. Hun set was een mix van oudere klassiekers en nieuw materiaal, wat zorgde voor een gevarieerde en boeiende ervaring voor de fans. Met een performance die zowel intens als intiem was, lieten ze een onuitwisbare indruk achter op het publiek in Tilburg.

Landmvrks, de headliner van de avond gaf een show die de kracht en het charisma van de band volledig tentoonspreidde. De band uit Marseille, die bekend staat om hun unieke djenty metalcore sound, bracht een set die zowel oude fans als nieuwe luisteraars wist te boeien.
Ze openden hun optreden met een Franstalig stuk, een knipoog naar hun roots, en doken vervolgens in hun krachtige nummers die een mix van metalcore met elementen uit pop en hiphop bevatten. De band speelde nummers van hun verschillende albums, waaronder fanfavorieten zoals Visage en Scars, die het publiek tot zingen aanzetten.
De energie van de band was aanstekelijk; ze hadden een sterke interactie met het publiek en wisten hoe ze de menigte moesten bespelen. Frontman Floi leidde de band met een dynamische aanwezigheid, terwijl gitaristen Nicolas Exposito en Paul C. Wilson de zware riffs en melodische lijnen leverden die de sound van Landmvrks definiëren.
Een bijzonder moment was de uitvoering van Suffocate , een nummer dat een deel akoestisch werd gebracht voor de eerste keer deze tournee. De lichtshow en de visuele effecten versterkten de ervaring, waardoor het een van de meest memorabele momenten van de avond was.
De set van Landmvrks was een perfecte afsluiting van een avond vol energieke optredens. Hun vermogen om zware metalcore te combineren met catchy melodieën en hiphop-invloeden maakte hun show niet alleen uniek, maar ook onvergetelijk. Het was duidelijk dat Landmvrks hun reputatie als een sterke liveband heeft verdiend, en ze lieten het publiek in Tilburg achter met een ervaring die ze niet snel zullen vergeten.

Categorie: