Photo report Lemuria - The Hysterical Hunt release show

Datum: 
vrijdag, 15 februari, 2019

Lemuria maakt van de Bist een moestuin van het vagevuur en ging met ons op wolvenjacht in het duister.

Naar aanleiding van hun nieuwste album The Hysterical Hunt dat op 18 januari uitkwam, gaven de heren van Lemuria een release show in JC Vizit aan de Bist in Wilrijk. Ze hadden ook een aantal bevriende bands uitgenodigd om het feestje een beetje compleet te maken.

De eer om voor een nog bijna leeg jeugdcentrum te mogen openen viel te beurt aan de heren en dame van Innervate. Het was de tweede maal in enkele weken tijd dat ik deze band aan het werk zag en ik ben behoorlijk onder de indruk van hun melodic death metal. Hun enige wapenfeit tot nu toe is de EP Unconquered uit 2017. Ik sprak op het einde van de avond nog even kort met zanger Jelle Van Loo en die vertrouwde mij toe dat de band momenteel de hand aan het leggen is aan de laatste songs waarmee ze later dit jaar de studio zullen intrekken om er hun eerste volledige album op te nemen. Dat zal misschien nog in eigen beheer uitgebracht worden want voorlopig werd de band (nog) niet door een label opgepikt. Dat is wel een beetje zonde.

Het Nederlandse Vanaheim was als volgende aan de beurt. Het is heel even stil geweest rond Zino Van Leerdam en zijn kompanen maar de pagan/folk metal bende lijkt helemaal klaar om er weer volop tegenaan te gaan. Misschien van hen binnenkort dus ook nieuw werk?

Ondertussen hadden er toch al wat meer mensen de weg naar Wilrijk gevonden en die konden zich opwarmen aan de brutale thrash metal van Furia. Een band die bestaat uit gasten die hun sporen al meer dan verdiend hebben in de metal wereld. Zanger/gitarist Martin Furia kennen we ook van Bark. Gitarist Toon Huet zat samen met bassist Jan Rammeloo in Bliksem en diezelfde Jan kennen we ook nog van Diablo Blvd. Drummer Pieter De Ridder zien we ook bij Mästürbätör. De mannen spelen strak, luid en vooral goed.

Maar de hoofdgasten voor het feestje waren dus de mannen van Lemuria. De nieuwe The Hysterical Hunt is hun derde album en het eerste met nieuwe zanger Daan Swinnen. Ze trachten daarop hun mengeling van symphonic black en folk metal nog meer te etaleren door het album een herkenbare verhaalstructuur te geven, inclusief een verteller (de stem van acteur Herbert Flack) en dialogen doorheen de song. Lemuria nam iedereen van bij de eerste noten bij het nekvel en de manier waarop Daan ons met zijn demonenstem toeriep als 'Wil-rijk' voorspelde weinig goeds. Een avond doorheen het duistere woud en de helletuinen van Wilrijk volgden.

Categorie: