Photo report Zingem Beeft 2022

Datum: 
zaterdag, 17 september, 2022

Vlaanderen boven op het gezellige Zingem Beeft! Met Reject The Sickness bovenaan de affiche, invaller Cobra The Impaler en Your Highness, Carrion, Stories From The Lost en Patroness als opener beloofde het een serieuze bedoeling te worden in zaal De Mastbloem in Kruisem.

Zingem Beeft is een gezellig festival op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen waar iedereen iedereen lijkt te kennen. Het festival pakt steeds uit met een Belgische affiche en draagt beloftevolle bands in het vaandel. Ze groeien jaar na jaar en dat bracht hen dit jaar op een nieuwe, grotere locatie: de Mastbloem in Kruisem. De gemeenten Kruishoutem en Zingem zijn immers recentelijk gefucsioneerd, vandaar dat 'Zingem' Beeft nu in Kruisem doorgaat, even om verwarring te vermijden.

Helaas, het zou het eerste optreden van Spoil Engine zonder Iris moeten geweest zijn, maar ook op deze datum kon Spoil Engine zich niet vastspitsen. Nog steeds geen nieuws over een nieuwe zanger of zangeres trouwens. Hierdoor werd Reject The Sickness tot headliner gebombardeerd en werd in het beloftevolle Cobra The Impaler een co-headliner gevonden.

Patroness was een ideale opener zo bleek met hun uptempo metal, Stories From The Lost wist met hun doom sound de zaal even onder te dompelen in melancholie, terwijl Carrion juist het tegenovergestelde deed en iedereen wakker daverde (toch met enige frustraties vooraf tijdens de soundcheck?). Your Highness is een klassebak die al lang niets meer te bewijzen hebben en het publiek inpalmde met hun imposant optreden en zo feitelijk ook het nog piepjonge Cobra The Impaler, die met hun groovy sound voor veel sfeer wisten te zorgen.

Headliner Reject The Sickness gaf er tot slot een stevige lap op. Zij waren enorm tevreden om te mogen afsluiten en zetten een grote show op poten, met knallende confettislingers als start, rook en stoom tussen de songs door en natuurlijk de impressionante band zelf, met brulboei Guy Vercruysse als publieksmenner die er met de medemuzikanten van begin tot eind een hevig optreden van maakten. Wij wensen dit sympathieke festival nog veel zulke mooie edities toe!

Categorie: