Psychonaut @ AB Box - Een CD-release om in te kaderen

Datum: 
vrijdag, 4 november, 2022

Op 4 november stelde het Mechelse Psychonaut hun nieuwe album 'Violate Consensus Reality' voor in een uitverkochte AB Box. Samen met de sludgeband Huracán maakte ze een zeer gezellige, maar vooral luide avond van. 

Tijdens hun carrièrre heeft Psychonaut door geweldige shows op festivals als Alcatraz en Samhaim een groot fanbestand uitgebouwd. Deze fans bedankten de band door massaal aanwezig te zijn op deze release, die dan ook zeer snel was uitverkocht. En deze fans werden dan ook luidkees bedankt door de band die een show neerzette die zeker niet moest onderdoen aan eerdere passages. Ook al kon je je soms niet van het gevoel onderdoen dat de nieuwe nummers nog niet 100% in de vingers zaten. 

Maar eerst Huracán. Deze band speelt uitstekende sludgemetal, die gepaard gaat met bonkige drums en geweldige riffs. Ze speelde met zo een enthousiasme, dat het leek dat de band ettelijke kilometers deden door over het podium te wandelen en het publiek op te jennen. Vooral Bassist Bert Roos moet dit concert nadien in zijn voeten gevoeld hebben. Hierdoor deden ze hun naam wel eer aan. Huracán is Spaans voor orkaan, en dat was het zeker wel. Een zeer uitstekend voorprogramma voor wat er nog ging komen. 

Pychonaut zelf begon met Interbeing, een nummer die wat meer trippy is dan dat we van de band gewoon zijn. Het is eerder bezwerend en echt beukend, en een zeer goede intro voor het concert. Met The Story of your Enslavement speelde de band het eerste nummer uit het eerste album. En dit was ook meteen een trend in het optreden. Er werden tien nummer gespeeld, en er werden vijf nummers uit het eerste album gespeeld, en vijf uit het nieuwe. En dat zorgde ervoor dat mensen die het nieuwe album nog niet hadden beluisterd, ook konden meezingen. 

Maar dat was eigenlijk geen probleem. Als er een nieuw nummer gespeeld werd, zoals bij All Your Gods Have Gone of A Storm Approaching, werd er al gretig meegezongen, waardoor het nieuwe album al als een klassieker werd onthaald. Zoals ik al eerder zei, we hadden hier met echte fans te maken. Er werden ook zeer straffe versies van Halls of Amenti en All I Saw As A Huge Monkey neergezet, die de dansbenen van iedereen in de AB in beweging zette. 

Toen de band aan het laatste nummer begon, titelnummer Violate Consensus Reality, wist de AB ook al hoe laat het was. Al bij de eerste noten begon bijna heel het publiek 'Stefanie, Stefanie, Stefanie' te roepen. En net zoals gevraagd, werd het publiek beloond met een acte de présence van Stefanie Mannaerts, u wel gekend als de drummer/zangeres van Brutus. Zij bespeelde een grote trommel en zong prachtig mee op dit nummer, en heel de AB ging door zijn dak. Jammer dat ze er niet altijd bij zal kunnen zijn, dus dit was wel een zeer aardig extraatje. 

Ook ultieme afsluiter The Fall of Consiousness zorgde ervoor dat elke fan met een grote smile terug de Anspachlaan op kon wandelen. Want ik blijf erbij dat dit momenteel de beste band is die er in dit land rondloopt. En dat bewezen nogmaals met dit concert. Deze band is klaar om op veel grotere podia te staan, en zeker ook internationaal kan doorbreken! Echt eentje om in te kaderen. 

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!