Review Angel Witch & Lucifer @ Kavka Oudaan - Look at us roar!

Datum: 
vrijdag, 9 februari, 2024

In Kavka stonden Angel Witch en Lucifer samen om er een avond vol vettige gitaren en old school heavy metal van te maken. Eén van de twee bands was daar wonderwel in geslaagd, de andere sputterde als een oude diesel die pas op het einde kon vertrekken. 

The Night Eternal

Geopend werd er door de Duitsers van The Night Eternal. Op zich geen slechte band, maar ook geen hoogvlieger. Hun heavy metal, vol teksten van duisternis en het occulte sloeg echter wel aan, want het was al wel drummen om een plaatsje te bemachtigen. Na een dertigtal minuten hadden zij zeer zeker enkele zieltjes gewonnen, want aan de bar was de band even populair als op het podium. Ik was echter niet overtuigd, zoals ik zei, het is een band zoals er nog zoveel anderen zijn. 

Angel Witch

Dit was zeker de band waarvoor de meeste mensen naar Kavka waren afgezakt. De band was een integraal deel van de NWOBHM, maar dat was er gisteren jammer genoeg niet echt aan te merken. Zanger/gitarist Kevin Heybourne stond er precies tegen zijn zijn en als zijn medegitarist kwam aanleunen om een solo te spelen staarde hij naar het plafond, alsof hij geen zin had om het publiek te geven wat het wou. Ik stoorde me er aan, maar rond mij waren de fans van het eerste uur aan het springen en aan het meezingen. De band kwam met een hele hoop klassiekers die het publiek gretig inslikte. Ik kende de band niet echt goed, en veel ontging me dus. Het was trouwens ook pas tijdens het laatste nummer 'Angel Witch' dat de keet echt ontplofte en Kavka even groot als het Sportpaleis leek. Het gezang van het publiek oversteeg dat van het podium zelfs. Dat redde voor mij het concert grotendeels. Ook nog een beetje lollig: op de officieuze afterparty in Kid's Rythm & Blues op de Grote Markt stond Heybourne zich duidelijk harder te amuseren op hits van ABBA en Journey dan op het podium. Zelfs tijdens 'Het is een nacht' van Guus Meeuwis stond er grotere grijns op zijn gezicht. 

Lucifer

Ik geef het toe, ik ben fan. Joanna Sadonis en haar medebandleden maken iets in mij los dat mijn dansbenen in beweging zetten. En dat was gisteren niet anders. Van de eerste moment dat Sadonis haar klep openzette pakte ze de hele zaal in. De band kwam hun uitstekende vijfde album, gepast getiteld 'Lucifer V' (9/10 gekregen op deze website, maar ook wel van deze reviewer), voorstellen. En dat deden ze met een spelplezier dat de vorige band in hun schaduw zette. De nieuwe generatie is er, look at us roar! Met begeesterde versies van 'At the Mortuary', 'Crucifix (I Burn For You)', maar vooral 'Maculate Heart' bewees de band dat ze klaar zijn voor de grotere podia. Jammer genoeg was het publiek niet altijd mee. Het aantal mensen dat naar Lucifer kwam kijken was beduidend kleiner dan de garde die er stonden voor Angel Witch. Er stond heel veel volk aan de bar en buiten een sigaretje te roken. En dat is jammer. Want ze hadden een zeer sexy renditie van 'Slow Dance in The Crypt' gemist. Sadonis vroeg zelfs aan iedereen om hun significant other vast te nemen en mee te dansen op het kerkhof, het macabere zit er toch altijd in. Het was een optreden om in te kaderen. Ik heb gedanst, ik heb met open mond staan luisteren naar de solo's en het stemgeluid van vrouwe Joanna. Ik hoop deze band snel terug te zien. Ze zijn een graag geziene gast op Desertfest, dus laten we daar op hopen!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!