Review Black Capricorn @ Antwerp Music City

Datum: 
woensdag, 27 februari, 2019

De weergoden hadden er niet veel zin in, maar Antwerp Music City was klaar voor een avondje doom & gloom. Terwijl het buiten nog ver boven de tien graden was, zat het publiek als in een diepe kerker waar het enkele graden frisser was, de ratten rondscharrelden en het gekweel van de andere gevangen ons in slaap wiegde.

De feestelijkheden werden geopend door TERRE, dat hun album kwam voorstellen. Dit Brugse trio liet zien dat betere sludge niet enkel op het strand van Blankenberge te vinden is. Hun gitzwart en nihilistisch geluid ging door merg en been. Met enkele korte nummers kregen ze het publiek, dat steving stond te headbangen, mee, Alle leden, pintje in de buurt, jointje in de mond, hadden er zin in en dit was aan hun spel te merken. Na een klein halfuur waren we al zeven songs verder. Geen tierlantijntjes, gewoon erg goede sludge!
 
Het gedrum en geschreeuw van het lokale Throatsnapper, konden het niet halen van de riffs die beide gitaristen uit hun instrument toverden. Een band als deze teert op 'the almighty riff' en dit was er aan te merken. Met de nodige distortion werden er mooie gitaarstukken neergezet. Het publiek stond er naar te kijken en zag dat het goed was. Vooral de familie en vrienden van de bandleden waren duidelijk aan het genieten. Deze band maakt hapklare doom sludge die er op een avond als deze vlot in ging.
 
De kers op de taart, de parmeggiano op de penne a l'arrabiata van de avond kwam in de vorm van Black Capricorn. Deze Italiaans-Sloveense doom metal groep zette de puntjes op de 'i' en liet ons meegenieten van fantastische riffs, strakke baslijnen en groovy drumpartijen. Drumster Rachela zat achter haar kit met de ogen gesloten te genieten van de groove die ze neerzette. De band haalt vooral hun inspiratie bij Black Sabbath en Pentagram, wat zeker te horen was. Het grootste deel van het concert was louter instrumentaal, wat zeker te genieten was. Daarna werd de zanger/gitarist wakker. Diens valse gezang haalde je helaas volledig uit het ritme. Erg jammer want instrumentaal werden er pareltjes neergezet. Afgesloten werd er met een twintig minuten durend instrumentaal nummer, dat nog steeds nazindert. Zet deze groep als opener op Desertfest en ze zullen heel wat zieltjes weten te winnen.
Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!