Review Celeste & Conjurer @ Botanique - Sterke package beukt publiek murw

Datum: 
maandag, 7 maart, 2022

Nadat we Celeste zagen in het voorprogramma van STAKE toen die hun doorstart maakten in de AB op 28 november 2019, onthielden we vooral de rode mijnwerkerlampjes op hun hoofd. Een opvallend visueel gegeven, maar de soundscapes van Celeste maakten die avond ook indruk. Met een gloednieuwe CD ‘Assassin(e)s’ in de achterzak ondernam de Franse band recent een Europese tournee, met Conjurer als voorprogramma. GigView was erbij toen deze package de Rotonde van de Botanique vulde op maandagavond 7 maart 2022.

De vier jonge Britten van Conjurer brachten in 2018 hun debuut ‘Mire’ uit en zijn ondertussen opgepikt door Nuclear Blast, alwaar hun tweede schijf ‘Pathos’ in juli 2022 zal verschijnen. En daar zal u nog van horen, want de mengeling van sludge en blackened death metal sloeg aan in de Botanique. Bulderend en luid werden de pulserende ritmes de zaal ingesmeten, begeleid door death metal vocals. Sterk applaus van een al vroeg gevulde Rotonde was hun deel. Bij de laatste song ging de bassist tussen het publiek rondlopen en zette zo een mooi orgelpunt achter de 45 minuten die Conjurer toebedeeld kreeg. Wat een opwarmer.

De vier Fransozen van Celeste maakten daarna de klus helemaal af. Het publiek werd murw gebeukt met de mélange van sludge, black metal en doom. Met een rookgordijn, soms zelfs pakkend op de ademhaling, en sobere belichting kwamen de rode mijnwerkerslampjes op hun hoofd weer goed tot hun recht, maar met een geweldige sound (net zoals bij Conjurer) waren het vooral de soundscapes die het publiek deden genieten. Men mag wel stellen dat de Fransen met meer dan vijf releases op hun conto en reeds actief sedert 2005 ondertussen hun eigen plekje in het metal-landschap wel verworven hebben. Het feit dat Nuclear Blast de band tekende voor hun meest recente cd ‘Assassin(e)s’ bewijst dat er meer en meer deuren open gaan voor de eigenzinnige band uit regio Lyon.

U kan Celeste en Conjurer nog bewonderen in zaal Trix, Antwerpen op 29 maart 2022.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!