Review Off The Cross @ De Club

Datum: 
zaterdag, 16 februari, 2019

Voor een goed feestje moest je je niet persé begeven naar Steel Panther, want in De Club in Mechelen werd het kot letterlijk en figuurlijk afgebroken. Samen met Arson, Hexa Mera en Bear maakte Off The Cross er een stevig feestje van om niet snel te vergeten.

 

De zaal was al goed gevuld wanneer Arson uit Gent voor de aftrap zorgt. Het podium was sfeervol ingericht met lampjes van bij de moemoe en een bar. De heren waren zelf in thema met hun pak. Met zichtbaar veel speelplezier, dansbare grooves en de nodige drive waren ze muzikaal en qua sfeer een sterke opener en een van de sterkste bands die we deze avond aan het werk mochten zien. Tussen de nummers door werden er grapjes gemaakt over de verkoop van tapijten en de franse haute couture (in het gebrekkig frans) maken duidelijk dat deze jongens "fun" wel hoog in het vaandel dragen. Het enige minpunt was dat het optreden niet lang genoeg duurde naar mijn zin.

Daarna was het de beurt aan Hexa Mera uit Mechelen. Ze starten meteen stevig en trekken dit door naar de rest van hun set. Dit in combinatie met een felle lichtshow (niet geschikt voor mensen met epileptie). Het enthousiame bij deze mannen vloog er vanaf en dit vooral bij hun bassist. De stampen van zijn voet op het podium en zijn onversterkte stem zijn duidelijk hoorbaar als hij het publiek aanspoorde om te bewegen. Zijn enthousiasme werd gedeeld door een vrouw die een moshpit op gang probeerde te trekken, maar zonder succes. De technische problemen met de micro werden hen niet kwalijk genomen door het enthousiame en het feit dat ze bleven doorgaan. Ze brachten een goede sfeer verder.

De sfeer werd verder aangesterkte door de enorm energieke mannen van Bear. Bear gaat voor de volle 200% zonder dat hun muziek er onder lijdt. De verschillende riffs in de nummers en de combinatie tusssen cleans en screams zorgde voor een interessante set. De energie die ze brachten werd overgedragen naar het publiek en ja, de eerste moshpit was een feit! Tegen het einde van de show begaf de gistarist zich in het publiek om ze nog iets meer los te krijgen. Ze braken het podium en hun instrumenten tegen het einde letterlijk af! Ze sloegen met de instrumenten op de drum en gooiden het letterlijk tegen de grond. Ze waren interessant en leuk om te bekijken en te luisteren.

Dan was het tijd aan de mannen van Off The Cross, die hun nieuwe drummer ook bij hadden om van deze show een toppertje te maken. Ook hun nieuwe banner zag er vet uit en maakte meteen een professionele indruk. Het publiek kregen ze in mum van tijd mee en hadden een goede interactie. Ze speelden een stevige set op een energieke manier door. Na de set wou het publiek meer maar jammer genoeg was het gedaan.

Setlist Off The Cross:

1. The Final Adjustment

2. Divided Kingdom

3. Megalomaniac

4. Prophet

5. Goddes Of Death

6. Saviour

7. Confinement

8. Black Herd

9. Book Of Doom

10. Red Seas

Bekijk ook het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!