Review Off The Cross - Live In Antwerp livestream

Datum: 
vrijdag, 19 maart, 2021

Het kriebelde een beetje toen ik voor de eerste keer de aankondiging op Facebook zag: “Off The Cross - Live in Antwerp”! Voor iemand die gemiddeld 50 concerten/festivals/optredens doet op een jaar, is deze coronaperiode dan ook een soort cold turkey!

Ik merkte pas echt hoe hard mijn lichaam en geest het miste, toen ik (jaja, ik heb stukken gekeken) tijdens de 24 uur Live van Miguel Wiels in het Sportpaleis, zowaar geëmotioneerd geraakte van de live “beleving”.  Ik was er dan ook zeker van dat een livestream van Off The Cross, gewapend met een nieuw album, deze Sportpaleisparade met vlag en wimpel zou overklassen!

Het enige voordeel van een livestream is dat ik niet moet aanschuiven aan de ijskast om een vers pintje te pakken en dat ik (ik ben namelijk nogal klein van gestalte), zeker goed zicht heb op het podium. Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het mis! Ja zelfs die (te grote) man die voor mijn neus komt staan en mij het zicht volledig ontneemt, die geur van mannenzweet en van die kerel die nog nooit van deodorant gehoord heeft, dat babbelende koppel naast me tijdens de show, ja zelfs de rij aan de WC … ik zou het er allemaal graag bij pakken!

Maar vandaag halen we (een stukje van) ons hart op met een livestream van Off The Cross op een feeërieke locatie in Antwerpen. Leuk dat het net off The Cross is, want laat het nu net een optreden van hen zijn, dat wij het laatst zagen, in De Casino in Sint-Niklaas, toen de lockdown even versoepeld werd op 17 oktober 2020! In mijn gedachten hopend dat dit een soort doorstart was … hoop doet leven nietwaar!

De klokt slaat 20:25.  Ik trek nog snel een spurtje naar de koelkast om een fris pintje te pakken!  Koptelefoon op (jaja, de kindjes slapen al) en klaar is Kees, euh Nik!  Ik heb mijn huisgenoten verwittigd, misschien dat ik mij af en toe niet kan inhouden en ik een kreet van geluk, ontroering, enthousiasme of kortweg zoals ze het bij ons soms zeggen ‘alteratie’... niet kan onderdrukken.

20:27 uur. De livestream is ondertussen gestart … met een aftelklok … ik word zowaar al wat zenuwachtig … wat is dat toch?  Zelfs dat fris pintje is al op … snel overschakelen op een Duveltje, dat gaat hopelijk wat langer mee …  Ready … Set ... GO!

Eerst wat sfeerbeelden van deze prachtige locatie, met grimmige sfeermuziek en dan …

Boem … zanger Daan Swinnen zowaar met een gitaar rond zijn nek en gitarist Jens De Vos opent verrassend op synthesizer (zouden ze meer moeten doen op een liveshow). We krijgen een alternatieve versie van The Goddess voorgeschoteld!  Het kriebelt al serieus, de adrenaline giert door mijn lijf. Terwijl we ondertussen bestookt worden met flitsende beelden, (geef die man die  de drone bestuurt een standbeeld!) spring ik rond in mijn bureautje, headbangend, mijn vrouw komt even checken of alles in orde is... ja hoor schat, ik amuseer me rot!

Daan legt zijn gitaar weg en het is tijd om een nieuwe track op de kijkers los te laten. De intro herkennen we van de clip … het is Exist! De nieuwste single van Off The Cross, de jongens hebben uiteraard tijd genoeg gehad om de nieuwe nummers goed onder de knie te krijgen en dat is er aan te zien en te horen! Ook het derde nummer is een nieuwe, The Dance! Wie nog twijfelde na het bekijken van de clip en zich afvroeg of Off The Cross een nieuwe poppy weg was ingeslagen, mag gerust zijn... de live versie overtreft moeiteloos de albumversie … en wanneer u deze al sterk vond … dan gaat u live helemaal van uw sokken geblazen worden!  En toen was het 20:51… het was gedaan… na amper drie nummers zat het er jammer genoeg al op…

Kort, dat wel, maar wat een set, dit doet ons alleen maar watertanden naar het after-corona tijdperk of zelfs naar een volledige set via livestream!

Het nieuwe album Enjoy it while it lasts komt uit op 29 april en kan je hier reeds bestellen: https://www.offthecross.be/

We geven voor de volledigheid ook de tracklist van het nieuwe album nog even mee!

01 Masks
02. Mute.Deaf.Blind
03. Exist
04. The Dance
05. This Too Shall Pass
06. A Broken Narrative
07. Strife
08. Dharma
09. Cease And Desist
10. Blackbox
11. A Life Lived To Die

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!