Review The Dø @ AB Brussel

Datum: 
woensdag, 12 oktober, 2011

Een niet zo talrijk opgekomen publiek deze avond in de AB te Brussel. Het balkon en de zitplaatsten bovenaan waren afgesloten. In de zaal zelf stond het vooral tot een beetje voorbij de PA goed vol, een beetje jammer want hier stonden twee bands die best wat kwaliteit in huis hebben maar misschien net dat iets te weinig ervaring om een groter publiek te kunnen bekoren?

Neem nu Paper Fox, het project van Rein De Paepe. Het concert begon een beetje stroef maar vanaf Rein achter de piano plaats nam en begon te zingen kreeg ze met haar zeemzoete stem het publiek volledig naar haar hand. Dit alles werd gecombineerd met een streepje viool of xylophone, met dank aan Tom Viane en de wel heel intense percussie en drums van Stijn Claeysier. Dat deze band nog moet groeien is wel duidelijk, maar met wat ze hier brachten hebben ze alvast een heel goede indruk nagelaten. Paper Fox,een naam om te onthouden zou ik zeggen, nog mee geven dat de interactie naar het publiek er ook best mocht zijn, al mag daar nog aan geschaaft worden uiteraard. Maar we wijden dat volkomen aan de zenuwen die ze had voor dit concert. Check zeker de uitgebrachte schijf "There Was A Time" die ze aan de uitgang van de AB zelf verkochten na het concert. Een aanrader voor de toekomst deze Paper Fox.

The Dø heeft ook pas haar tweede cd uit, hun album "A Mouthfull" uit 2008 werd zowat overal heel goed onthaalt. Ze stonden dat jaar ook op Pukkelpop en gaven daar een heel intens concertje weg. Nu kwamen ze hun tweede schijf promoten "Both ways Open Jaws" wat een beetje in datzelfde verlengde ligt van het eerste album. De draagkracht van deze band ligt vooral bij in opvallend kleedje gestoken Olivia Bouyssou, die over een wel heel intigrerende stem beschikt maar ook weet hoe haar publiek te entertaimen en bespelen. Al mag bij dat laatste toch ook de inbreng van mede compaan Dan Levy niet worden onderschat. De inbreng van zijn keyboard partijen is gewoon magisch te noemen en ook hij doet duchtig mee aan het publiek voor zich winnen. De andere leden van de band staan een beetje minder in de schijnwerpers maar hun muzikale inbreng maakt het geheel volledig af. We kregen een met momenten strak concertje voorgeschoteld met een heel bewegelijke band en naarmate het optreden vorderde kregen ze het publiek volledig mee. Ook hier een groep die nog duidelijk moet groeien, en mits een beetje geluk spelen ze binnenkort voor een uitverkochte AB of meer.

We hebben vandaag alvast twee heel mooie 'ontdekkingen ' gedaan die voor herhaling vatbaar zijn en de moeite waard zijn om ze te checken als ze ons landje. Een meer dan geslaagde avond moet ik zeggen.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!