Review Ieperfest dag 1

Na een lange rit uit het verre Antwerpen kwamen we later dan verwacht aan op Ieperfest. Klaar om nieuwe bands te ontdekken en anderen te herontdekken. Een weekend vol knallende hardcore kwam net op tijd om me nog eens volledig uit te leven.

De dag begon met Crawlspace. Hoewel ik deze mannen niet kende, bliezen deze Belgen me van mijn sokken op deze regenachtige dag. Na vele jaren zijn deze mannen terug bij elkaar. Veel van hun levenslust hebben ze hierbij niet verloren. Crawlspace speelde een thuismatch en won overduidelijk mijn stem.

Nadat ik deze Amerikanen van Touche Amore had gezien op Vlamrock was ik overtuigd om deze enthousiastelingen terug te zien. Na een tour van 3, 5 weken is de vermoeidheid bij deze mannen te merken. Alles zat perfect: het juiste publiek, prachtige rifs die uit de monitor scanderen en de net iets schordere stem van de zanger. Wat mij betreft was dit een voltreffer van formaat!  

CDC was tot nog toe onbekend voor mij. Ik zag veel volk met support van deze band dus besloot ze maar uit te checken. Dit was misschien wel m’n beste beslissing van de dag. Nog in de wolken lopend van Touche Amore werd dit een muzikaal orgasme. Ik kan u verzekeren dat ik een nieuwe fan ben en La dispute, onze Amerikaanse vrienden die ook op tour waren met Touche Amore konden me bij de hand niet bekoren. Deze klonken me te rustig en spraken me totaal niet aan. Voor zij die een voorliefde hebben voor screamo in mengeling met post-hardcore en graag veel emotie heeft, kan deze band wel wonderen verrichten.  

Na een pauze was het weer tijd voor nog meer. Het was de beurt aan Strife. Ze zijn oude rotten in het vak. Deze mannen gaan hard en alles slaagt door merg en been. Al is dit in de positieve zin van het woord.  Strife kwam op en de menigte brak los. Er werd enorm op doorgebeukt en alles moest stuk, figuurlijk dan.

And So I Watch You From Afar sloot op vrijdag de marquee af. Deze uiterst muzikale set werd hoe langer hoe beter. De duidelijk op elkaar afgespeelde muzieklijnen geven me een gelukzalige lach op m’n gezicht. Hoewel deze mannen niet echt passen op een hardcore festival, smaken ze toch menig bezoeker. De hele tent beweegt mee en een klein feestje is een feit. Persoonlijk vind ik dit prachtig en goed, al kan ik dit niet de volle  3 kwartier aanhoren. Hiervoor is het mij toch net iets te rustig.

Na Groezrock dit jaar is het de beurt aan Ieperfest, dachten deze mannen.  Comeback kid overwon België al enkele keren en waren steevast overtuigd dat deze keer ook weer te doen. CBK was een waardige afsluiter en zetten een magische setlist neer waarbij quasi iedereen wel liedjes mee zong, brulde of hoe dan ook. Pracht en praal voor deze Canadezen.

Alle reviews over Ieperfest 2011 kan je hier nalezen.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!