Review Nothing But Thieves @ Charlatan

Datum: 
zondag, 15 november, 2015

Afgelopen vrijdag vonden de gruwelijke aanslagen plaats in Parijs, onder andere Le Bataclan werd het slachtoffer van terrorisme. Dat hielden de mensen zondag niet tegen om naar een optreden te gaan in de Gentse Charlatan. En terecht, want muziek is bij vele mensen de kracht om voort te gaan met het leven. Wij rekenen onszelf ook tot deze categorie. In de Charlatan stond een mooie muziekavond op het programma. De beloftevolle Engelse band Nothing But Thieves kwam op bezoek en de Gentse band Modern Art mocht het voorprogramma verzorgen.

Modern Art, een band van eigen huis, mocht de spits afbijten. De mannen deden het goed, ondanks het vele (luide) gepraat in het publiek. Ze lieten het zeker niet aan hun hart komen en maakten er een prima show van. Alle songs worden gezongen met meerdere stemmen die zeer goed bij elkaar passen. De combinatie van twee elektrische en een akoestische gitaar was uitstekend. Modern Art is geselecteerd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en dat vinden wij meer dan terecht. We durven zelfs zeggen dat dit een van de favorieten kan zijn.

De  Charlatan was zo goed als volgelopen voor Nothing But Thieves. De Britten bezoeken de vele kleine zaaltjes in Europa en Charlatan was daar gelukkig ook bij. De band begint stilaan bekend te worden in België. Hun single Wake Up Call wordt meermaals gedraaid op onder andere Studio Brussel en het nummer Trip Switch is zelfs te horen op Fifa 16. Als een nummer van jou op dit populaire voetbalspel staat, dan weet je dat je goed bezig bent.

De show werd ingezet met Excuse Me en Itch, maar erg wild werd het publiek hier nog niet van. Pas middenin de set werd het enthousiasme groter. Dat kan aan het nummer Drawing Pins gelegen hebben. Wat een bom van een nummer! De orkaan raasde doorheen de Charlatan, iedereen die nog lag te slapen werd meteen wakker. De handjes gingen gretig de lucht in. Het nummer klonk erg groovy door de heerlijke baslijn die in heel het nummer bleef terugkomen. Het publiek kon even ademhalen tijdens If I Get High, een nummer waarin de stem van zanger Conor Mason zeer goed uitkomt. Wat een verbluffende stem heeft deze man.

Na een klein uurtje verliet de band na Trip Switch en Wake Up Call, twee bekendere nummers van Nothing But Thieves, het podium. De band kwam groots over wanneer ze vroegen om mee te zingen tijdens Trip Switch. Het was precies alsof de band al jaren toerde en alleen maar grote stadions uitverkocht.

De bisronde werd met Lover, Please Stay ingezet. Een bloedmooi nummer waarbij Conor zijn mooie stemklank in de picture wordt gezet. De heren haalden nog eenmaal uit met Ban All The Music. Een laatste muzikaal bommetje werd in de zaal gedropt, de licht headbangende Charlatan zag dat het goed was.

Nothing But Thieves maakte een sterke indruk in Gent. Ze brengen goede muziek, vocaal zijn ze zeer sterk, het plezier straalt er af en ze klinken nu al groots. Wij durven zelfs zeggen dat de band binnen dit en een jaar zal doorbreken bij het grote publiek. Vergelijkbaar met het Royal Blood-verhaal dus. Wij wachten nu al vol ongeduld af wanneer ze nog eens halt houden in de buurt. Dames en heren, hou deze band in de gaten en check ze vooral de volgende keer helemaal zelf.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!