Review Oh Wonder @ AB Club

Datum: 
donderdag, 5 november, 2015

Oh Wonder bracht dit najaar hun eerste (uitstekende) langspeler uit. Na het Verenigd Koninkrijk was het tijd voor het Europese vasteland. Brussel was de tweede halte van de Europese tournee. Het optreden was al een ruime tijd uitverkocht alvorens hun eerste single op Studio Brussel werd gedraaid. Het duo, dat ondersteund wordt met een echte band wist dit ook te appreciëren en bedankte de AB omdat dit het optreden was dat als eerste uitverkocht was. België ligt nu al aan hun voeten.

Even nog een shout-out naar het leuke voorprogramma dat Oh Wonder had meegebracht vanuit Groot-Brittannië: Rukhsana Merrise. De zangeres heeft een prachtige stem. Onder andere de megahit I Can’t Feel My Face van The Weekend was een meer dan geslaagde cover. Het klonk allemaal veel belovend en we zijn benieuwd naar meer. Een band om zeker in de gaten te houden.

Iets na negen was het aan Oh Wonder zelf. De band leek fier op het podium te staan met hun debuutcd onder de arm. En terecht, want de plaat is echt een beauty. Het doet ons wat denken aan The xx. Door die vergelijking lagen de verwachtingen hoog. De band stond vrolijk, bescheiden en in het begin verlegen op het podium. Frontvrouw Josephine Vander Gucht kon haar lach amper in bedwang houden door de enthousiaste reacties van het publiek. Ze was oprecht blij met de positieve reacties. Frontman Anthony West was iets minder bescheiden maar bedankte oprecht meermaals het publiek. De liefde was wederzijds want de Club van de AB werd warmer met de minuut en sommige nummers werden zelfs al volledig meegezongen. De band heeft hier al een heleboel fans en dat is meer dan terecht.

Limewire was net zoals op de plaat de opener van de show. Een mooi dromerig liedje om er in te komen. Bij Dazzle knalden de heerlijke beats door de boxen. De AB ging toen voor de eerste keer aan het dansen. De band bezit zoveel goede nummers dat elk nummer geslaagd was. Zowel de intieme nummers zoals All We Do als de meer dansbare nummers zoals Landslide sloegen aan bij het publiek. De goede balans die ze hebben gevonden op de plaat konden ze ook perfect live weergeven. Met Technicolour Beat sloot Oh Wonder de show af. De AB Club bevond zich een laatste keer in hogere sferen.

Dat de band niet vergeten zal worden werd ons snel duidelijk. Er stond echt een groep op het podium die hun vak serieus nemen. Er was ook geen doek te bespeuren op de achtergrond, maar twee grote led-letters: OW. Het deed ons een beetje denken aan de grote AM van Arctic Monkeys een paar jaar geleden. Die letters konden in meerdere kleuren veranderen, daardoor werd het echt een mooi lichtspektakel.

Na een dik uur klokte de band af. Het publiek kreeg zeker waar voor hun geld en gingen tevreden naar huis. Dit optreden zal in veel mensen hun top 10-lijstje van 2015 staan. De volgende halte wat ons betreft: De grote zaal van de Ancienne Belgique.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!