Review Papa Roach @ 013

Datum: 
vrijdag, 29 september, 2017

Papa Roach, back and still alive. De Amerikaanse rockers kwamen hun nieuw album Crooked Teeth voorstellen in de 013 te Tilburg. Bekijk hier de foto's.

Dat het optreden vooral rond het nieuwe album Crooked Teeth zou draaien, was van tevoren geweten. Een groot doek werd voor het podium gehangen met daarop de tanden van op de cover, die viel bij de start naar beneden. En wat een start. Crooked Teeth werd enthousiast ingezet maar alles barstte pas echt los bij meezinger Getting Away With Murder. Alsof dat nog niet genoeg was werd golden oldie Between Angels and Insects ingezet, geweldig! De 013 stond haast in brand, de temperatuur in de zaal was er dan ook naar.

Jacoby Shaddix was heel goed bij stem, hij draagt dan ook de laatste jaren extra zorg voor. Jerry en Tobin shredden er op los terwijl drummer Tony mooi ondersteunde. Maar er was nog iemand van de partij, broer Anthony verzorgde live de keys en percussie. Een extraatje dus. Alsook de onnodige cover van Blur's Song 2.

Halverwege zakte het optreden echter wat in. Met het fantastische Scars werd een soft gedeelte ingelast. Periscope, Gravity, een heel andere wending dus. Een semi akoestische versie van Lifeline, voor iedereen die een donkere periode heeft mergemaakt. Ook Chester Bennington werd geëert, het refrein van In The End werd zelfs naadloos in het nummer Forever verwerkt! Met de nieuwe hits American Dreams en Help verliet de band het podium.

De bisronde bestond gelukkig uit meer actie. Het krachtige Dead Cell werd verweven met Thrown Away. Uiteraard kon Last Resort niet intbreken en dook Jacoby het publiek in. Afgesloten werd er (met Jacoby back on stage) met To Be Loved. Een goed optreden, maar Papa Roach is al beter geweest met hun setlist.

Bekijk ook het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!