Review Rise Against @ AB

Datum: 
dinsdag, 11 november, 2014

Rise Against hield halt in de Ancienne Belgique om hun nieuwste cd 'The Black Market' voor te stellen aan het publiek. ‘Voorstellen’ is een groot woord aangezien er niet bijster veel nieuwe songs werden gespeeld. De populaire band bracht nog een special guest mee naar Brussel: Pennywise. Zij mochten het publiek opwarmen.

Pennywise had een dik half uur de tijd om de tent in de fik te steken. En dat deden ze aan een verschroeiend tempo. Ze jaagden maar liefst 12 nummers erdoor. Onder meer ‘My Own Country’, opener ‘Pennywise’ en ‘Rules’ kwamen aan bod in deze show. Ondanks de mindere geluidsmix in het begin van de show was de band in vorm. Zanger Jim Lindberg sprong in het rond alsof er mieren in zijn broek zaten en dat ziet het publiek graag. Middenin de set kreeg het publiek de keuze voor een cover van The Ramones of Bad Religion. De laatste band won de battle en we kregen ‘Do What You Want’ te horen. Afsluiten deed de band (uiteraard) met ‘Bro Hymn’. De “ooh ooh ooh’s” vlogen in het rond en het publiek was helemaal opgewarmd voor de headliner van de avond.

Rise Against kwam netjes op tijd het podium op en vloog er stevig in met ‘Ready to Fall’ en ‘Give it All’. De toon werd meteen gezet voor de hele show. Het publiek werd wild vanaf de eerste noot en dat ging zo maar door tot het hele optreden gedaan was. Wie een energie boost nodig had, kon deze vinden in de AB afgelopen dinsdag. ‘People Live Here’, ‘Tragedy + Time’ en ‘I Don’t Want to be Here Anymore’ waren de nieuwe songs, de laatste in dit rijtje leek ons het meest ingeburgerd te zijn bij de fans. Tim McIlrath zijn stem was uitstekend en op muzikaal vlak valt er ook weinig op aan te merken. Het klonk strak over de hele lijn en dat is wat we van een show van Rise Against verwachten. Het dak van de AB ging er meermaals af door o.a. ‘Prayer of the Refugee’ en ‘Satellite’.

De band dacht ook aan de fans van het eerste uur en speelde een nummer van hun debuutalbum 'The Unraveling'. Uit deze plaat kregen we ‘Alive and Well’ te horen. Een retestrak nummer dat wel wat slordig klonk. Met het –eerder aangehaalde- ‘Satellite’ ging de band van het podium. Tim kwam solo het podium terug opgelopen voor een rustig momentje in de set. Twee akoestische songs volgden mekaar op. We kregen het nieuwe ‘People Live Here’ te horen, maar vooral ‘Swing Life Away’ kon op veel bijval rekenen bij het publiek. Wij zagen daarna nog een hongerig publiek en de bazen gaven de wilde leeuwen nog wat vlees met als afsluiters ‘Make it Stop’ en ‘Savior’.

Rise Against verliet het podium en het enige wat nog overbleef waren de buitenmuren van de zaal. De vloer stond helemaal onder water van het zweet en het was er zo warm dat we even dachten dat we op het strand in Egypte lagen te zonnebaden. Het publiek houdt van Rise Against en Rise Against houdt van zijn publiek. Waar ze ook komen naar België, het publiek blijft maar komen en ze krijgen telkens waar voor hun geld.

De setlist van Rise Against:

 1. Ready to Fall
 2. Give It All
 3. Re-Education (Through Labor)
 4. Behind Closed Doors
 5. Tragedy + Time
 6. The Good Left Undone
 7. Like the Angel
 8. I Don't Want to Be Here Anymore
 9. Help Is on the Way
 10. Chamber the Cartridge
 11. Voices Off Camera
 12. Prayer of the Refugee
 13. Alive and Well
 14. Audience of One
 15. Satellite
 16. People Live Here
 17. Swing Life Away
 18. Make It Stop (September's Children)
 19. Savior
Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!