Review Sheer Terror @ Muziekodroom

Datum: 
zondag, 22 november, 2015

Old fashioned Sunday hardcore-punk-thrash matinee. Ja, hier wil men zeker bij zijn. Een affiche met bands als Get Out, Lifespite, Foreseen, Bishops Green en de legendarische hardcore punkers van Sheer Terror; hier zegt men toch geen ‘nee’ tegen.

Het Belgische Get Out begon aan een set voor een kleine 15 mensen die aanwezig waren in de grote zaal. De band is een beginnertje van formaat en heeft uitstekende hardcore punk. Hier en daar een kleine fout maar Get Out bewees zich van hun echtheid. Bij het Belgisch/Nederlandse Lifespite bleven we op onze honger zitten. Een set van 12 minuten, helaas te kort. Veel meer kunnen wij er helaas ook niet over vertellen.

Het Finse Foreseen kwam op het podium en bracht een eerste hoogtepunt van de avond. Hier en daar misschien een kleine fout in hun harde hardcore/thrash punk, maar wat een mooie technieken werden er aan het publiek voorgesteld. De zaal was redelijk goed gevuld om naar deze live show van Foreseen te luisteren. De band is er geen één uit de duizend, maar heeft wel veel gelijkenissen met de band Iron Reagan. Beide bands brengen heerlijke rauwe thrash gecombineerd met hardcore punk. Ja, het is duidelijk dat Foreseen hier tussen de muren van de Muziekodroom een fantastische presentatie neerzette. Hoe kan dat ook niet anders met nummers als Death Injection, Slam Savagery en The Prowler?

Foreseen was een knalpunt maar de Canadese band Bishops Green was het hoogtepunt van de hele avond. Deze band, die de streetpunk combineert met up-tempo muziek werd door het publiek met open armen ontvangen. Het was duidelijk dat deze band zorgden voor de oi! in het publiek. De sfeer zat er dik in en er werd openlijk een lekkere pit gestart. Bishops Green maakte er een fantastische set van met nummers als Tumbling Down, Alone, Blinded en Stay Away.

Bishops Green vervulde waar de headliner van de avond, Sheer Terror, zich verzette. De mannen van deze Amerikaanse hardcore punk band zijn legendarisch in onze scene maar vandaag kon men alleen maar toezien op de zanger die zich meer voordeed als een dronken standup comedian dan als een frontman. De whiskey fles stond klaar en hij dronk meer dan dat hij werkelijk zong. Door elke song heen werd er dan ook nog gespeecht, geschreeuwd of teveel verzonnen praat geslagen, zoals we dat wel kennen van hem, maar waar men niet staat op te wachten. Zelfs de andere bandleden stonden de zanger aan te kijken met een gezicht van ‘What the fuck, wat ben jij aan het doen?’. Ondanks deze doezelige feiten leverde zanger Rev. Paul Bearer een aantal prachtige songs op zoals Just Can’t Hate Enough, Here To Stay en Ain’t Alright. In deze songs kon hij zijn zijn duizelingwekkende en zwoele stem toch even naar ons toetrekken en werden zijn muzikale talenten zichtbaar.

Ondanks dat Sheer Terror niet aan de verwachtingen voldeed heeft Bishops Green zich gevormd als waardige band op een prachtige affiche. Bedankt aan de organisatie van Heartbreaktunes om deze mooie zondag te vervullen met oude lekkere hardcore/thrash punk.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!