Review Sick Of It All @ Trix

Datum: 
zaterdag, 29 oktober, 2011

Sick Of It All bestaat dit jaar 25 jaar en dit heeft de hardcore wereld geweten. Het volledige jaar zijn ze op tournee geweest. Zo brachten de mannen van Sick Of It All ons al een bezoekje op Groezrock. Als kers op de taart kregen we gisteren avond een club show voorgeschoteld.

De support bands voor deze tournee waren All For Nothing en Shai Hulud.

De openingsband was All For Nothing. Normaal gezien zou deze vijfledige band vorige week op Farm Fest gespeeld hebben maar aangezien ze op tournee konden gaan met Sick Of It All besliste de band om te kiezen voor Sick Of It All (geef ze maar eens ongelijk, als ik de kans had ik zou ook weten wat te kiezen).

All For Nothing is een Nederlandse hardcore band en ze hebben een vrouwelijke front zangeres die duidelijk weet wat hardcore betekent. De energie droop van de band af maar helaas bleef het publiek er redelijk rustig bij. Er was maar één Duitse fan die niet te stoppen was. Ondanks dat het publiek er redelijk rustig onder bleef moet ik toch toegeven dat de band eigenlijk meer reactie verdiende. De kracht van deze band komt toch vooral van de vrouwelijke zangeres Cindy.

Tweede band van vanavond was de Amerikaanse Shai Hulud. Ook deze mannen speelden dit jaar een aantal shows in België (Groezrock/Mechelen). In Mechelen hadden we zelfs de kans om Matt Fox te interviewen. Dit kan u hier nog eens nalezen. Shai Hulud bestaat ook al sinds 1995 en ze weten als geen ander hoe ze een hardcore show moeten geven. Ze waren de ideale opwarmer voor hardcore legende Sick Of It All. De sfeer zat er al iets beter in maar over het algemeen bleef het nog redelijk stil. Het was duidelijk, iedereen spaarde zijn energie voor Sick Of It All. De 40 minuten durende setlist vloog voorbij. Op het einde wilde de band een cover spelen. Het publiek mocht kiezen tussen Slayer en Cro-Mags. Het publiek koos duidelijk voor Slayer maar we kregen een ander nummer voorgeschoteld namelijk ‘Linoleum’ van Nofx. Al bij al een zeer geslaagde cover want het publiek deed vlotjes mee. Als afsluiter van de show kregen we toch nog een stukje ‘Raining Blood’ van Slayer te horen.

De band waar iedereen uiteindelijk voor naar Antwerpen was afgezakt was niemand minder dan Sick Of It All. Deze band bestaat zoals al vermeld 25 jaar en dit kwamen ze vieren. Sick Of It All is een band die altijd op tournee geweest zijn, altijd platen hebben uitgebracht en na al die jaren nog steeds even geliefd zijn.

Het optreden begon zeer leuk. We kregen een korte photoshoot van de band te zien. Op deze foto’s zagen we foto’s van de laatste 25 jaar. Het was best leuk om te zien hoe de band ouder is geworden in die 25 jaar. Qua fitheid kan er alleen maar met lof gesproken worden over Sick Of It All. De mannen zien er echt getraind uit en hebben een conditie om u tegen te zeggen. Volg gitarist Pete maar eens tijdens een optreden, die gast staat geen seconde stil en zweet zich te pletter. Ook mijn petje af voor drummer Armand Majidi. Hij speelt altijd op de achtergrond maar zijn drum technieken zijn subliem.

Toen de foto’s gedaan waren, vloog de band direct het podium op en begonnen ze te spelen. Het ene nummer na het andere raasde voorbij. Het stillere publiek ontplofte vanaf de eerste noten en vloog het podium op om te stagediven. Helaas hebben een aantal fans niet opgelet en tackelden ze bassist Craig Setari. Gelukkig viel het allemaal mee en na een woordje van frontman Lou en Craig zelf over dit incident ging het feest gewoon verder.

Sick Of It All wisselden perfect nieuw werk van ‘Based On A True Story’ af met ouder werk. De ene hit na de andere kregen we voorgeschoteld. De band speelde zoveel nummers gisteren dat het onmogelijk was om ze allemaal bij te houden. We kregen ‘Built To Last’, ‘Us Vs. Them’, ‘My Life’, ‘Sanctuary’, ‘It's Clobberin Time’, 'Take The Night Off', 'World Full of Hate', 'Die Alone' en vele andere songs voorgeschoteld. Vanaf maandag is trouwens de nieuwe CD ‘Nonstop’ te verkrijgen. Op deze CD staan de favoriete nummers van Sick Of It All, speciaal voor hun 25 jarig bestaan hebben ze deze nummers opnieuw opgenomen.

Ook mocht Matt Fox van Shai Hulud nog een nummer komen meezingen tussendoor. Dit gastoptreden werd met groot gejuich onthaald. Naarmate de show verder ging klonken plots de tonen van ‘Braveheart’. Iedere fan van Sick Of It All weet hoe laat het dan is! Het publiek begon te schuiven en het was tijd voor een wall of death. Nadat Lou het publiek nog eens ophitste was het tijd om te starten met het nummer ‘Scratch The Surface’. Cindy van All For Nothing had de eer om deze drie magische woorden uit te roepen.

Als toegift kregen we nog twee nummers voorgeschoteld. Afsluiter was ‘Step Down’. Bij dit laatste nummer mocht iedereen het podium op komen en werd er een groot feestje gebouwd op het podium.

Conclusie van de avond: drie zeer goede optredens met natuurlijk als hoogtepunt de NYHC legendes Sick Of It All.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!