Review Six Foot Ditch @ OJC De Kelder

Datum: 
zondag, 28 oktober, 2012

Als je tegen mij de naam Six Foot Ditch zegt, spring ik meestal een gat in de lucht. Aangezien dat momenteel niet kan (met mijn herstellende/gebroken been), schreeuw ik het dan maar uit. Toen ik een aantal weken geleden op mijn Facebook zag, dat Six Foot Ditch naar een show kwam in Stein op 28 oktober, ging ik helemaal door het lint! Ik moest en zou gaan na deze show. Jeetje.. Ik kon het zelf nog steeds amper geloven.

De laatste keer dat ik Six Foot Ditch heb gezien, dateert van 5 jaar geleden! Een veel te lange tijd voor mijn doen. Ze hadden de vorige jaren geweldige shows gespeeld in België, zoals op Ieperfest en ik was jaloers, zeer jaloers. Ik kon toen er niet bij zijn! Maar soms heb je even geluk in het leven en nu was ik de geluksvogel!

Het eerste wat me opviel bij de locatie van deze show was dat het gewoon zeer gezellig was en er was eens wat ouder volk aanwezig. Ik voel me vaak op optredens echt één van de oudste mensen, aangezien er zoveel jonger volk manifesteert. Gelukkig voelde ik mij bij deze show echt op het gemak. Ouder volk, zeer goede hardcore die er gedraaid werd door een DJ, leuke en vooral gezellige mensen en iedereen had respect voor elkaar. Hoe vaak kom je dat nog wel tegen?

De eerste band trapte de show af. Met een vrouwelijke frontman was de band Becoming A Lie een compleet rondje. Zij was echt een zeer harde vrouw die lyricaal echt naar voren kwam. Haar vocals vond ik veel lijken op die van Kittie met een mengeling van Walls Of Jericho. Dit zijn alleen maar complimenten over haar vocalen, en zeker bij hun song 'Taken'. Aan haar performance mag nog worden bijgeschaafd, maar ik denk dat deze band wel eens heel ver kan komen als ze er hard genoeg aan werken. Ik vond vooral de basgitarist sterk. Je zag aan hem dat hij echt speelde met pure emoties en gevoel. Heerlijk om te zien! Ik hoorde achteraf dat dit het eerste optreden was van de band. Een welgemeende proficiat aan hun! Ze hebben dit super gedaan en het is voor hun dan ook een eer dat ze op een show met Six Foot Ditch mogen optreden.

Na deze eerste heerlijke band kwam de hardcoreband Rising Tide aan te pas. Ik heb mij echt de hele show afgevraagd waar ik hun van kende en natuurlijk achteraf zie je dan dat je ze vroeger al eens hebt gezien op een show. Goddamnit! Nu voel ik mij dus fucked dat ik geen CD van hun heb gekocht. Echt een heerlijke en strakke show. Een zanger die vol van adrenaline zit en Iron Maiden mengt in hardcore. Hij heeft dan ook een mix van de vocalen van Dead Reprise vs Sick Of It All. Het viel me gewoon direct op dat zijn vocalen één van de publiekstrekkers zal zijn voor deze band. Het publiek was daarnaast zeer enthousiast en zijn ‘Maidencore’ had een effect op het publiek in de Kelder. Ik hoop dat ik deze band nog snel eens zal terugzien.

Achteraf ben ik het mij misschien wel aan het beklagen dat ik No Second Chance niet gezien heb, maar ach ja.. Stab By Stab kon het mij ook wel goed maken. Ik ging na deze show niet alleen voor Six Foot Ditch, maar ook om Stab By Stab eens aan het werk te zien en vooral om de zanger een beetje supporteren. Je moet toch iets doen voor de mensen die je kent! Ik had al eerder tegen hem gezegd dat het genre beatdown niet echt mijn ding was, maar ik heb de hele show mooi uitgekeken en er best wel van genoten. Stab By Stab is een sterke band waar veel potentieel in zit! Het was een mooie strakke set, veel moshers en er hing een heerlijke sfeer in de Kelder. Jim, de zanger van Stab By Stab, liet één van zijn kameraden meezingen bij een paar nummers, en zo brachten ze met hun twee een mooie set. Toch zal de andere zanger, de naam is mij onbekend, nog zijn best moeten doen om te komen waar Jim staat, hard werken aan de vocalen en de performance en dan zal het hem zeker wel lukken!

Dan was het eindelijk tijd voor de murdercoreband Six Foot Ditch! De Kelder vulde zich al goed. Ik ging mooi in een hoekje staan waar ik mij veilig zou voelen (achter een bende sterke mannen!) en zo heb ik echt heerlijk genoten van het optreden van Six Foot Ditch. Ze hebben helaas nog geen halfuur gespeeld. Jammer, maar ik ben wel heel blij met de klassiekers die ze speelden zoals ‘Tales From The Crypt’ en ‘March Of The S.F.D.’. Ik miste wel enorm de intro’s bij deze songs, toch iets wat Six Foot Ditch signeert. Peachey, de zanger van Six Foot Ditch, kon het publiek ontzettend bekoren met zijn zang, breakdowns, muziek en lyrics. De hele tent ging los en dan ook niet een beetje, maar HELEMAAL! Wat is dat toch heerlijk om mensen te zien losgaan op dezelfde soort muziek. Je voelt dan echt de samenhorigheid en het wederzijdse respect ten opzichte van elkaar. Wow, ik ben echt ZO blij dat ik hun heb gezien! Het was het helemaal waard.

Ik ben zeer tevreden van deze show in deze pracht locatie! Ik hoop echt dat er nog meer van deze shows zullen plaatsvinden in OJC De Kelder en zeker van ditzelfde mooie niveau. Dan zeg ik nu... tot binnenkort!

Categorie: