Review Skindred @ Zappa

Datum: 
woensdag, 8 mei, 2019

We knallen met GigView de werkweek in twee middels een trip naar Zappa op het Antwerpse Kiel. De zaal opende de deuren maar om 19:30 dus we konden vrij relaxt en buiten de spits naar Skindred en support Ragdoll Sunday rijden.

Het was een tijdje wachten op de bekendmaking van de support act op de eventpagina van deze avond. Ragdoll Sunday werd dan aangekondigd als support om op enkele data met Skindred rond te trekken. Skindred speelde eerder nog als support voor het Amerikaanse Disturbed. Ons totaal onbekend deze Ragdoll Sunday. Ragdoll Sunday omschrijft zichzelf op hun website als een harde progressieve rockband en dat krijgen we hier deze avond ook te horen. De band heeft hun debuut EP 'Immigrant' in januari 2018 uitgebracht en uit deze EP kregen we live de eerste twee singles te horen: Sleeper en What A Day. De sound van de band kunnen we omschrijven als de dynamiek van Rage Against The Machine met de complexiteit van Tool en dat klinkt live behoorlijk lekker. Ondanks dat de band voor een nagenoeg lege zaal moest spelen, hadden ze er duidelijk zin in en duurde het niet lang eer ook het publiek de band wist te appreciëren. Op het einde van de avond hadden we een aangename babbel met de band, zo wisten ze te vertellen dat het hun eerste maal hier in België was. Wat ons betreft mogen ze snel weerkeren want dit was een uiterst aangename kennismaking met een lekker dynamische band.

Maar iedereen was natuurlijk gekomen voor Benji en Skindred. Het verbaasde ons wel hoe populair deze band is aan de opkomst en enthousiasme van het publiek te zien. Ze spelen nochtans niet zo een toegankelijke muziek met hun mix van reggae, rock en punk. Maar dat was ook al geval met Benji's vorige band Dub War en natuurlijk zijn die fans Benji gevolgd naar Skindred. Op de tonen van The Imperial March uit de film Star Wars werd de set op gang getrapt en kon het feestje beginnen. Want een feestje was het van begin tot einde. Benji wist het publiek te bespelen al was hij een slangenbezweerder of hynotiseur. Enkele AC/DC intro's werden op gejuich onthaald maar natuurlijk waren we hier allemaal voor de nummers van Skindred. Uit hun meest recente album 'Big Tings' kregen we vanavond titelnummer Big Tings, Machine en het swingende That's My Jam te horen. Verder was deze avond een best-off concert met enkele memorabele momenten zoals het moment dat de gehele zaal moest gaan zitten en dan opspringen zoals we ook al bij Slipknot zagen. Ook de t-shirt die werden uitgetrokken en boven de hoofden werden rondgezwierd kon ook hier niet ontbreken. We reden voldaan terug huiswaarts, en kijken al uit naar de volgende concerten nu de zomerfestivals steeds dichterbij sluipen.

Bekijk ook het photo report.

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!