Review The Skull + Worshipper @ Magasin 4

Datum: 
donderdag, 2 mei, 2019

Met de verpletterende doortocht van Jungle Rot nog vers in het geheugen, zakten we vorige week opnieuw richting Magasin 4 af. Deze keer vormde de komst van The Skull – zeg maar gerust de verderzetting van het legendarische Trouble – reden genoeg om andermaal naar de hoofdstad af te reizen. Naast de troepen van Eric Wagner, zagen we eveneens het vooralsnog onbekende Worshipper aan het werk. We blikken met plezier terug op dit geslaagde tweeluik.

Naast het delen van een nationaliteit, staat het uit Boston afkomstige Worshipper net als The Skull onder contract bij platenfirma Tee Pee Records. Ook op muzikaal vlak vielen ons meer gelijkenissen dan verschillen op. Wat Worshipper tot op heden uitbracht mag dan als heavy metal worden omschreven, de laaggestemde gitaren en het diepe basgeluid geven het geheel een stevige doomkorst mee. In Brussel zagen we een groep aan het werk die duidelijk wat in zijn mars heeft. Het Amerikaanse combo slaagde erin om een boeiende set neer te zetten. Het repertoire van Worshipper beperkt zich vooralsnog tot amper een studioalbum. Met  ‘Light in the Wire’ komt hier nog deze maand verandering in. Op 17 mei wordt de discografie van het gezelschap namelijk in een klap verdubbeld. Het nieuwe materiaal dat in de setlist werd verwekt, stemt ons alvast hoopvol!

Zegt The Skull je niets? Misschien doen de namen Eric Wagner en Ron Holzner dan wel een belletje rinkelen. Beide muzikanten speelden in het verleden samen bij het iconische Trouble. Voeg hier nog onder andere percussionist Brian Dixon – tot voor kort lid van Cathedral – aan toe, en je weet dat het niet om de eerste de beste groep gaat. Naast eigen werk – The Skull blikte inmiddels reeds twee albums in – werden we in Magasin 4 getrakteerd op een selectie klassiekers van Trouble. Wat was het genieten toen we een kanjer als The Tempter kregen voorgeschoteld. De opkomst mocht dan wat teleurstellen, de aanwezigen gingen door het dolle heen. Ook recent materiaal zoals The Endless Road Turns Dark, het titelnummer van de eind vorig jaar verschenen plaat, wisten de nodige indruk te maken. Dat we gedurende ruim een uur werden getrakteerd op doom metal van topniveau, was wel duidelijk. De passage van The Skull was meer dan alleen op muzikaal vlak een hoogvlieger. De interactie tussen het publiek en de groep was opmerkelijk. Wagner mag dan een legende zijn binnen het genre, kapsones heeft de Amerikaan allerminst. Van uitgebreid handen schudden tot het delen van een joint met een toeschouwer: dit was een magische avond. De afwezigen hadden ongelijk, dit kunnen we zonder enige twijfel stellen! Of we The Skull dit najaar nog eens op het podium mogen bewonderen, hangt af van de organisatoren van Desertfest Belgium. Wij geven alvast positief advies!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!