Review Slaughter To Prevail @ 013 Poppodium

Datum: 
donderdag, 1 februari, 2024

Slaughter To Prevail kwam als een furieuze verwoestende tornado in de 013 en liet niets of niemand heel met hun verwoestende sound en kippenvel bezorgende vocals van de frontman Alex The Terrible!

"Een oorverdovend spektakel van begin tot eind met vernietigende bas, bottenbrekende riffs, zinderende breakdowns met als kers op de taart de brutale vocals van Alex The Terrible!"

Het photo report kan je HIER bekijken!

Na het optreden in de Kavka Zappa kregen we honger naar meer en waren we ook van de partij in het Poppodium 013 in Tilburg. Het werd ons al snel duidelijk toen we op zoek waren naar een parkeerplaats dat het over een compleet uitverkocht optreden ging. Uiteindelijk hadden we nog een plekje gevonden op een niet zo verre afstand van het Poppodium. Heel Tilburg was overspoeld door fans van Slaughter To Prevail. Bij de merchstand was het zo enorm aanschuiven dat mensen bijna een uur moesten wachten om toch iets te kunnen bemachtigen als aandenken van het optreden. De zaal was voller dan vol kon zijn dat zelfs mensen in de gangen stonden om toch een glimp te zien of horen van Slaughter To Prevail. Heel deze tournee was er ook geen voorprogramma dat de band ook op voorhand had aangekondigd. Een heel gewaagde en gedurfde zet die hun zeker geen windeieren heeft gelegd.

Het moment was eindelijk aangebroken voor het enorme lange intro track die iedereen kent uit de eerste Blade film, helaas is de versie die maar liefst 10 minuten duurde! Waarbij fans snel hun gsm terug in hun broekzakken staken. Tot op het moment dat de gordijnen openden en de intro van Bonebreaker werd gespeeld. Waarbij Alex The Terrible met zijn gouden Kid Of Darkness masker en bloot bovenlijf de longen uit zijn lijf brulde. Het publiek ging meteen uit hun dak dat zich uitte in headbangen, meebrullen, moshen tot crowdsurfen! Verder kregen we een gigantische wall of death op verzoek van de frontman. Meer dan 2000 personen die volledig uit hun dak gaan blijft toch een indrukwekkend schouwspel. Halverwege kregen we ook een speech van de frontman over de situatie van de wereld en hoe we deze konden veranderen door eerst naar onszelf te kijken. Alex deelde ook dat het nieuwe album bijna klaar is en dat we een nieuwe single genaamd Conflict kunnen verwachten in maart. We kregen ook diverse kippenvelmomenten bij Viking waarbij Alex als het ware als een krokodil klonk. Ook kreeg Alex heel de zaal op de grond om samen uitbundig te springen met een vloedgolf aan beukende drums en vurige riffs. Het optreden bereikte zijn hoogtepunt, waarbij Alex heel de venue tot stilte bracht om zonder mic door heel de zaal te brullen! We stonden toen op het tweede verdiep en het klonk alsof de frontman in onze oren aan het brullen was! Ongezien en ongehoord hoe krachtig deze Russische tank wel niet is. We kregen een setlist voornamelijk van het recentste album zoals I Killed A Man, Made In Russia, Demolisher en eindigen deden ze met de klassieker Hell. We kijken alvast uit voor Slaughter To Prevail op de festivals aankomende zomer!

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!