Review Steel Panther @ Ancienne Belgique

Datum: 
woensdag, 12 oktober, 2016

12 oktober was Steel Panther live in Ancienne Belgique te zien. Het optreden was uitverkocht en wat het publiek te wachten stond was onvergetelijk.

SEKS,DRUGS& ROCK ‘N ROLL, dit is niet enkel al een beroemde catchphrase sinds de jaren 70, het is ook het levensmotto van de Amerikaanse glammetalband Steel Panther. Tijdens hun Europese tour proberen ze zoveel mogelijk hun wijze motto te delen met het volk. Natuurlijk moet dit zo goed mogelijk gebracht worden en dit kan enkel met een ijzersterke show, maar elke hoofdact heeft een voorprogramma nodig als ze willen dat dit slaagt.

Inglorious, deze Britse rockband is nog niet zo gekend als Steel Panther, dit is echter onverdiend. Hoewel ze nog maar een kleine twee jaar bestaan en enkel een debuutalbum hebben uitgebracht genaamd ‘Inglorious’, aan talent is er geen tekort in deze groep. Zij openden deze avond met hun single ‘Until I die’ waarmee het feestje direct gestart was. Ze speelden hun beste songs waaronder nog ‘Holy water, High flying gypsy, Inglorious,...’. Ook brachten ze maar liefst twee klassiekers, de eerste was I surrender van Rainbow, dit nummer werd in 1981 uitgebracht en kreeg een nieuw kleedje door de band. Het tweede nummer was van Whitesnake met Fool for your loving. Hoewel covers altijd een eigen versie van een song zijn, waardoor het zeker niet minder is, toch wordt het origineel vaker geapprecieerd. Dit is één van de weinige gevallen waarbij de cover beter is dan het origineel. Van het eerste tot het laatste lied, Unaware, stond het publiek niet stil. Iedereen was opgewarmd en klaar voor Steel Fucking Panther.

‘ I love it loud’ van Kiss is wat we te horen kregen als intro van het concert, Dit was spijtig genoeg slecht te horen door al de tiener meisjes die hun longen aan het uitgillen waren. Een uitverkochte zaal is wat de mannen te wachten stond en ze hadden hun mooiste gitaren en spandex broeken uit de kast gehaald, speciaal voor dit optreden. De show kreeg een vliegende start met Eyes of a Panther. Er stonden veel songs klaar om gespeeld te worden en toch vonden onze Amerikaanse loverboys tijd om mopjes te maken over hun bandleden of het volk aanwezig. ‘Let me cum in’ was zeker een topper van de avond. Zanger Michael Starr weet meer dan genoeg manieren om het publiek te verleiden en het feest gaande te houden. Moest hij toch tekortschieten dan is er nog altijd Satchel, de gitarist, de redder in nood.

Satchel gaf een gitaarsolo van maar liefst 20 minuten, voor wie hiermee nog niet genoeg had, hierbij ging hij achter het drumstel staan dat hij ook begon te spelen terwijl de gitaarsolo doorging. Als dat al niet merkwaardig is dan was de keuze en overschakeling van songs in zijn solo het zeker en vast wel: Satchel ging van Master of Puppets (Metallica) naar Iron Man (Black Sabbath) om dan Do Re Mi (The Sound of Music) boven te halen. Creativiteit was er in overvloed.

Hierna bracht de groep hun song It won’t suck itself voor de eerste keer akoestisch in België. Het was een eer om dit nummer in zijn pure poëtische vorm te mogen waarnemen. Spijtig genoeg was deze liefdesballade maar van korte duur en werd de party verdergezet. Want ze hadden een extra reden om te vieren: Lexxi Foxx, de bassist, was jarig. Welke betere manier was er om dit te vieren dan 17 mooie dames op het podium te vragen voor 17 Girls in a Row, hoewel ze grof geteld hebben want er waren er maar liefst meer als 25.

Gloryhole, Community Property en Death to all but Metal mochten zeker niet ontbreken op de avond. Hierna leek er een eind te zijn gekomen aan het feest, maar niet alles is wat het lijkt want de band had nog twee encores voor het publiek in petto. Deze waren Fat Girl en Party All Day. Spijtig genoeg was dit ook de officiële afsluiter van de avond.

Wie daarna nog even met de bandleden van Inglorious wou praten had de mogelijkheid gekregen aan de merch stand en de vrouwen die hun BH’s waren verloren tijdens de show konden hun verdriet hiervan nog verdrinken. Hierna vertrokken de bands naar Nederland voor hun volgend concert. Ze hebben hun boodschap luid en duidelijk in België verkondigd en het publiek heeft een feest gehouden, like tomorrow is the end of the world.

Setlist Inglorious:

1. Until I die

2. Breakaway

3. I surrender(Rainbow cover)

4. High flying gypsy

5. Warning

6. Fool for your loving (Withesnake cover)

7. Inglorious

8. Holy water

9. Unaware

Setlist Steel Panther:

1. I love it loud(kiss)

2. Eyes of a panther

3. Just like Tiger Woods

4. Party like tomorrow is the end of the world

5. Asian hooker

6. Turn out the lights

7. Let me cum in

(gitaar solo)

8. It won't suck itself (acoustic)

9. She's on the rag

10. Girl from Oklahoma

11. 17 girls in a row

12. Gloryhole

13. Community property

14. Death to all but metal

15. fat girl(encore)

16. Party all day and fuck all night (encore)

Categorie: 

Beluister onze Spotify GigView on tour playlist!